Voorbraeck Ruige Rooie

Gulpener Bierbrouwerij (42)

Voorbraeck Ruige Rooie is een zogenaamde Imperial Cherry Weizen. Dit bier is een samenwerking tussen kersenteler byVoorbraak uit Oud-Gastel en Gulpener Bierbrouwerij. Er is 600 kilo kersen gebruikt om 1500 liter bier te brouwen. Het is geen wonder dat de jam-achtige kersentonen je glas uitspatten. Dit volle, rijke bier heeft meer van een heel fruitige wijn, dan van een Kriek Lambic, de biersoort waar je gelijk aandenkt bij kersenbier.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Het oordeel van de Bierista's

Voorbraeck Ruige Rooie is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen