Brouwerij het Veem (7)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Vooral wat zicht betreft een mooie porter. Mooi donker-bruin van kleur met een flinke stevige crème kleurige schuimkraag bestaande uit vooral fijne belletjes. Waarschijnlijk mede daardoor is de neus matig intense met geuren van koffie, gebrande mout en chocolade. De smaak is wat je van de neus verwacht met tonen van koffie en pure chocolade. Het bier smaakt echter wat dun en heeft veel koolzuur. Het heeft een licht bittere nasmaak en als het bier wat warmer wordt een lichte laurier drop smaak. Al met al een goed bier maar aan de dunne kant."
Ben Maas