7,0

Van Moll Space is the Place

Van Moll (61)

Bourbon BA & Dryhopped Sour Ale. Een op Belgisch geïnspireerd bier, dat bijna twee jaar door melkbacteriën verzuurd is in Bourbon-vaten. Vervolgens hebben de brouwers het bier met Idaho 7 en Talus hop dryhopt, wat een complex en volmondig zuur bier oplevert. 

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.7%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Van Moll Space is the Place is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

6,3

Smaak

7,2

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zuur
Fruitig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Een niet alledaags en vooral ook een gedurfde BA. Het combineren van een zuur en fruitig bier met het op vat rijpen in Bourbon vaten en dan dryhoppen. Het bier is zeer intens ondanks het relatief lage alcoholgehalte van 6,8%. Ik prefereer echter een wat zoeter bier indien men het op Bourbonvaten laat rijpen. "

Review
Aroma
Zuur
Fruitig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Donker, mistig met een mooie laag roomkleurig schuim. Het schuim zakt in tot een klein dekentje.

7,5 Neus Bourbon heeft de absolute overhand wat de geur betreft. Verder is in het aroma ook hout te bespeuren en zoet fruit waaronder pruimen en rozijntjes.

6,3 Smaak De smaak is vrij heftig en intens. De zuurheid van een Sour, gecombineerd met de alcoholische en houttonen van een Bourbon.

Spijssuggestie Oude kaas

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen