7,3

Trignac XII 2021

Van Honsebrouck (Kasteelbier, Brigand) (33)

Trignac XII 2021 is een Tripel. De BA-variant van de Kasteel Tripel. De brouwer vult cognacvaten met Kasteel Tripel, zodat het bier de warme smaak van cognac opneemt zonder zijn eigen identiteit te verliezen.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.0%
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,3

Het oordeel van de Bierista's

Trignac XII 2021 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

7,0

Smaak

7,5

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,3

"Op cognacvaten gerijpte tripel. Qua alcohol een stevige jongen, qua smaak wat waterig op de tong. Eerste smaak is zoetig, maar heeft een zuurtje in de afdronk. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht - Helder / doorzichtig - Lichtgeel / EBC 6-8 - Kleur schuimkraag beige - Schuimkraag zakt langzaam in - Schuimkraag prikkelt de tong

7,5 Neus - Ruikt aangenaam - Hoppig - Cognac - Zoet

7,0 Smaak - Hoppig - Alcoholisch - Kruidig - Een beetje waterig op de tong - Droog / zoetig met een zuurtje

Spijssuggestie - Pure chocola - Franse kazen - Rijke maaltijden zoals gekonfijte eend, foie gras, stevige pasta o.b.v. tomaten, geroosterd vlees

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen