Tonys chocolate milk stout

Tony's Chocolate Milk Stout

6,4 (2 beoordelingen)

Tony's Chocolate Milk Stout is het bier waar velen lang op hebben zitten wachten. Een mooie stout, met chocolade van Tony Chocolonely, gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij De Prael. En met een fractie minder dan 5% alcohol. Dit is een bier waar je met volle teugen van kunt genieten!

4.9%
Donker en Rijk
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
8 °C
25 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Tony Chocolonely chocolade

Reviews door Bierista Experts

Douwe
Bierista
6,3

Douwe Hooijenga

Had hoge verwachtingen van dit bier, deze worden niet helemaal waargemaakt. Mooi bier voor een keer, maar voor mij te waterig en niet vol genoeg qua smaak. Had de chocolade-smaak graag extremer naar voren zien komen. Het bittertje in het bier is wel erg fijn en ook de nasmaak is lekker al had ik ook hier langer de chocolade willen proeven.

Zicht 7,0

Het bier oogt mooi donker en vol, het schuim blijft even staan maar is niet heel stevig.

Neus 6,5

De geur die je tegemoet komt is vrij zoet en scherp. Niet de diepe chocolade geuren die je wel zou verwachten.

Smaak 6,0

Hij had van mij extreme gemogen, voller ook. Wanneer je een naam als Tony's aan een bier koppelt, wil je die chocolade proeven tot in het extreme, tenminste dat had ik graag gezien. De stout is mij te waterig, wel een erg fijne bitter erin maar qua diepe smaken blijft hij wat te oppervlakkig. Wat de nasmaak betreft is het vooral het bittere van de koffietonen wat wederom blijft hangen, alleen direct na het proeven komt de chocolade nog echt naar voren maar deze vervaagt snel.

Spijs suggestie

Naast een mooi ijs-dessert of als dessert zelf.
Michael
Ontdekker
6,5

Michael

Bij het uitschenken van het bier viel gelijk de mooie donkere kleur op. Dit was zeker een goed begin, dacht ik. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de smaak; een lekker bier? Ja. Een bijzonder bier? Nee. Duidelijke herkenbare chocoladesmaak? Helaas niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje teleurgesteld was in dit biertje. Ik had verwacht dat het een duidelijke chocoladesmaak smaak zou hebben, maar de smaak is vrij neutraal. De verwachting bij dit bier voor mij was dat ik een vol mondgevoel zou hebben. Persoonlijk ervoer ik het zoals bij een pils. De nasmaak is wel prettig, maar geen chocolade.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket