Tonys chocolate milk stout
6,4

Tony's Chocolate Milk Stout

Brouwerij De Prael (16)

Tony's Chocolate Milk Stout is het bier waar velen lang op hebben zitten wachten. Een mooie stout, met chocolade van Tony Chocolonely, gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij De Prael. En met een fractie minder dan 5% alcohol. Dit is een bier waar je met volle teugen van kunt genieten!

Details

Bierstijl
Alcohol
4.9%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
25 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
Overige
Tony Chocolonely chocolade
6,4

Het oordeel van de Bierista's

Tony's Chocolate Milk Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 6,4 door onze Bierista's

6,0

Smaak

7,0

Zicht

6,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Had hoge verwachtingen van dit bier, deze worden niet helemaal waargemaakt. Mooi bier voor een keer, maar voor mij te waterig en niet vol genoeg qua smaak. Had de chocolade-smaak graag extremer naar voren zien komen. Het bittertje in het bier is wel erg fijn en ook de nasmaak is lekker al had ik ook hier langer de chocolade willen proeven."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,0 Zicht Het bier oogt mooi donker en vol, het schuim blijft even staan maar is niet heel stevig.

6,5 Neus De geur die je tegemoet komt is vrij zoet en scherp. Niet de diepe chocolade geuren die je wel zou verwachten.

6,0 Smaak Hij had van mij extreme gemogen, voller ook. Wanneer je een naam als Tony's aan een bier koppelt, wil je die chocolade proeven tot in het extreme, tenminste dat had ik graag gezien. De stout is mij te waterig, wel een erg fijne bitter erin maar qua diepe smaken blijft hij wat te oppervlakkig. Wat de nasmaak betreft is het vooral het bittere van de koffietonen wat wederom blijft hangen, alleen direct na het proeven komt de chocolade nog echt naar voren maar deze vervaagt snel.

Spijs suggestie Naast een mooi ijs-dessert of als dessert zelf.

6,5

"Bij het uitschenken van het bier viel gelijk de mooie donkere kleur op. Dit was zeker een goed begin, dacht ik. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de smaak; een lekker bier? Ja. Een bijzonder bier? Nee. Duidelijke herkenbare chocoladesmaak? Helaas niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje teleurgesteld was in dit biertje. Ik had verwacht dat het een duidelijke chocoladesmaak smaak zou hebben, maar de smaak is vrij neutraal. De verwachting bij dit bier voor mij was dat ik een vol mondgevoel zou hebben. Persoonlijk ervoer ik het zoals bij een pils. De nasmaak is wel prettig, maar geen chocolade. "

Michael

Review

Bierfestival Groningen vier dagen bierplezier in de Martinikerk

Op 3, 4, 5 en 6 april wordt het Bierfestival Groningen gehouden. Dit festival vindt ook dit jaar plaats in de prachtige Martinikerk in het centrum.

Verder lezen

Hertog Jan Vatgerijpt 2019 overtreft verwachtingen

Hertog Jan heeft de nieuwe serie Vatgerijpt 2019 gepresenteerd. Deze nieuwe serie is tot stand gekomen samen met jeneverstokers. Hoe pakt dat uit?

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2019 staat voor de deur

Woensdag beoordelen bierexperts 441 bieren van Nederlandse brouwerijen. De prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge worden op 18 april bekend gemaakt.

Verder lezen

Desperados breidt assortiment uit met Desperados Ginger

Desperados heeft het assortiment uitgebreid met Desperados Ginger. Het lagerbier met 5% speelt handig in op de populariteit van gember in dranken en gerechten.

Verder lezen