8,1

To Øl Plato Problems

To Øl (48)

To Øl Plato Problems is een dikke olie-achtige Imperial Stout. Zoet, bitter en verwarmend met aardig wat chocola en koffie. Ideaal voor wanneer het buiten guur is!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,1

Het oordeel van de Bierista's

To Øl Plato Problems is beoordeeld met een gemiddelde van 8,1 door onze Bierista's

8,2

Smaak

8,5

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,1

"Mooie Imperial Stout in een mooi vormgegeven blikje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Zwart als de nacht met een romige chocoladebruine schuimkraag. Je ziet bij het inschenken al dat het een vrij dik bier is

7,9 Neus Aromatische Stout. Zoetig met geroosterd brood, koffie, alcohol en wat rook

8,2 Smaak Licht stroperig van gevoel. Dik en verwarmend. Redelijk zoet maar voldoende bitter en stroef om uit de Porter-zone te blijven! Smaken als bruine suiker, sterke koffie (met een klein beetje melk), karamel, vanille, roggebrood, geroosterd brood en pure chocola passeren de revue. Verder op de achtergrond wat laurier, rook, rum en blauw fruit.

Spijssuggestie Op de bank als het buiten koud is! Als dessert op zich. Naast donkere (chocolade) desserts

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen