Faro

Faro staat van oudsher bekend als één van de goedkoopste biertypen. Het werd vroeger vooral gedronken door vrouwen en kinderen. In die tijd werd Faro gemaakt van oude Lambik en Lambic-wort dat aan het gisten werd gebracht. Nu is Faro vooral gemaakt van zure Lambic, die wordt aangezoet. Het bier heeft een dunne body en geeft een samentrekkend gevoel in de mond vanwege het zuur. Tegelijkertijd - hoe opmerkelijk - ervaar je een plakkerig gevoel door toegevoegde zoetheid (veelal suiker).

Zicht

De kleur van Faro is goud tot koperkleurig Het bier is licht mistig tot helder en heeft weinig, ongelijkmatig schuim.

Geur:

Faro is in die zin een opmerkelijk bier omdat het zowel zoete aroma's bevat als zurige en melkzurige geuren. Fruitige tonen zijn ook vaak duidelijk te onderscheiden.

Smaak:

Net als in de neus is de smaak ook zowel zoet als zuur. Het smaakpalet geeft ook fruitige tonen.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5-6,0%
Kleur: 20-45 EBC
Bitterheid: 6-20 EBU
Gisting: Spontane gisting met nagisting op fles Glas: Tumbler Serveertemperatuur: 5 - 6 graden Celsius Bier-spijs combinaties: Fruitsalades, witvis, jonge romige kaassoorten Voorbeelden: Lindemans Faro, Boon Faro

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Faro

Beste Bier
6,9

Lindemans Faro

Lindemans

Lindemans Faro is een lambiek die met suiker wat minder zuur is gemaakt. Door dit op de juiste wijze te doen ontstaat een bier met een zachte siroopsmaak en een friszure finish. De Lindemans Faro is een geweldige begeleider van veel visgerechten.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen en Rock City lanceren Watermelon Squeezer

Gebrouwen door Vrouwen heeft in samenwerking met Rock City een nieuw bier gebrouwen: de Watermelon Squeezer.

Verder lezen

Bourgondisch genieten op Streekbierfestival Gimmert Gist

Met een perfecte mix van speciaalbier, heerlijk eten, live muziek en een gezellige overdekte ambiance, biedt dit festival alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag uit.

Verder lezen

Restaurant Centpourcent wint de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024

Bierpassie Magazine reikt jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat uitblinkt in het combineren van bier en gerechten.

Verder lezen