Brouwerij Rodenbach (11)
Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.
Verder lezenAbdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum met bijzondere wandeling.
Verder lezenDe verandering van weer was terug te zien in het drinkgedrag van de Bierista Community. Tijdens de storm en regen kozen zij duidelijk voor wat zwaardere bieren.
Verder lezenAlcoholvrij bier bevat geen alcohol. En alcohol betekent calorieën. Je wordt dus van alcoholvrij bier minder snel dik dan van alcoholhoudende dranken.
Verder lezen
"Ondanks samenwerking van Dogfish Head (USA) voor dit bier met Rodenbach ((Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat voor dit doel 2 jaar rijpt in eiken vaten (foeders)) niet perse een zuur bier. Wel een die met de aroma's suggereert of je middenin een vol bloeiend kruidig bloemenveld verkeert. Boeiende ervaring, maar wat zou dit zijn? Dit bier is enerzijds gevoed met foeder sour en anderszijds met vlierbessen (zurig), vlierbloesem (zoeter) en Keltisch zeezout. Resulterend in Kettle Sour. Een geheimzinnig vocht hier toch nog wat ontrafeld."
Ton van der Koppel
19.960