Brouwerij Rodenbach (11)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Ondanks samenwerking van Dogfish Head (USA) voor dit bier met Rodenbach ((Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat voor dit doel 2 jaar rijpt in eiken vaten (foeders)) niet perse een zuur bier. Wel een die met de aroma's suggereert of je middenin een vol bloeiend kruidig bloemenveld verkeert. Boeiende ervaring, maar wat zou dit zijn? Dit bier is enerzijds gevoed met foeder sour en anderszijds met vlierbessen (zurig), vlierbloesem (zoeter) en Keltisch zeezout. Resulterend in Kettle Sour. Een geheimzinnig vocht hier toch nog wat ontrafeld."
Ton van der Koppel