Brouwerij Rodenbach (11)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Ondanks samenwerking van Dogfish Head (USA) voor dit bier met Rodenbach ((Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat voor dit doel 2 jaar rijpt in eiken vaten (foeders)) niet perse een zuur bier. Wel een die met de aroma's suggereert of je middenin een vol bloeiend kruidig bloemenveld verkeert. Boeiende ervaring, maar wat zou dit zijn? Dit bier is enerzijds gevoed met foeder sour en anderszijds met vlierbessen (zurig), vlierbloesem (zoeter) en Keltisch zeezout. Resulterend in Kettle Sour. Een geheimzinnig vocht hier toch nog wat ontrafeld."
Ton van der Koppel