Brouwerij Rodenbach (9)
Diacetyl staat bekend als een smaakafwijking. Dat is niet in alle gevallen zo. Waar wel, waar niet en meer over de oorzaken.
Verder lezenLindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer heeft tijdens de World Beer Awards in Londen drie keer een gouden plak gewonnen.
Verder lezenGrolsch heeft gas opgewekt uit het eigen afvalwater. Deze innovatie levert per jaar zo'n miljoen kubieke meter groen gas op.
Verder lezenBierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.
Verder lezen
"Ondanks samenwerking van Dogfish Head (USA) voor dit bier met Rodenbach ((Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat voor dit doel 2 jaar rijpt in eiken vaten (foeders)) niet perse een zuur bier. Wel een die met de aroma's suggereert of je middenin een vol bloeiend kruidig bloemenveld verkeert. Boeiende ervaring, maar wat zou dit zijn? Dit bier is enerzijds gevoed met foeder sour en anderszijds met vlierbessen (zurig), vlierbloesem (zoeter) en Keltisch zeezout. Resulterend in Kettle Sour. Een geheimzinnig vocht hier toch nog wat ontrafeld."
Ton van der Koppel