Youri Vaes

2675

Youri Vaes Eindhoven, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2675 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktYouri
Bierista Bierdiploma
Badge Speedcourse Leffe

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,1

"Een mooie en volle imperial stout van Kees. Een volle, ronde smaak: licht melkachtig, zoet en tonen van chocolade. Wordt regelmatig als basis gebruikt om te rijpen op vat: daarin krijgt dit bier een mooiere diepgang. Lekker in de winter als zoete dessert-aanvulling. Op zichzelf erg lekker als vrijdagavond-weekafsluiter. Het is een verrassend makkelijk doordinkbaar bier met een hoog promillage: je bent gewaarschuwd. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht Donkerbruin tot zwart bier. Lichtbruine schuimkaag. Je hoopt dat die lang blijft staan: hap erin zodra je kan. Schuimkraag zakt vrij snel weg.

8,2 Neus Mooi, rond en vol. Duidelijk zoet, chocolade en karamel. Je ruikt de alchol licht: verrassend voor een bier met dit promillage.

7,8 Smaak Je krijgt wat op het blik staat. Zoete karamelsmaak, chocolade-achtig en vol bier. Het bier heeft een verdund melk-achtig gevoel: het blijft een beetje plakken. Nasmaak is lekker, lang maar niet extreem, licht verwarmend keelgevoel. Had langer mogen blijven hangen. Verradelijk makkelijk door te drinken.

Spijssuggestie Desserts. Combineert lekker met roomachtige en zoete koffie- en chocoladedesserts, denk: tiramisu. Ook prima als dessert te drinken, al zijn de gerijptere, diepere versies daar iets beter voor geschikt.

7,8

"Een klassieker en niet voor niets. Heel toegankelijk blond abdijbier, zacht van smaak en een echte allemandsvriend. Lekker in zowel de zomer als in de winter: in de zomer als iets voller terrasbier, liefst in de Franse zon. In de winter als volle tegenhanger van winterse maaltijden: stoofschotels, pate of een klassieke ragout. "

Review : Leffe Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht Stevige, egale en witte schuimkraag, blijft middellang staan. Helder goudblond bier, mooie kleur.

7,5 Neus Licht kruidige en zoete geur, mouten en vanille komen duidelijk naar voren. Alcohol is in de neus goed waarneembaar.

7,7 Smaak Een klassieker. licht zoet en vol van smaak, erg toegankelijk. Alcohol in de smaak niet sterk aanwezig, hierdoor wellicht verradelijk. Smaakt prima als vol zomers terrasbier, liefst in de Franse zon, maar net zo goed in de winter bij een goede winterse maaltijd. Weinig bitterheid.

Spijssuggestie Heerlijk in een cafe in combinatie met wat bitterballen aan de bar of met iets wat lijkt op een daghap: een simpele groentesoep, stoofpotten, pate en ragouts.

7,5

"Goed doordrinkbaar stevig blond bier, ideaal tijdens het kijken van een zondagse wielerklassieker. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Licht troebel, oranje-geel bier. Stevige schuimkraag.

7,1 Neus zoetige, kruidige, banaanachtige geur.

7,0 Smaak Verwarmend, alchohol goed te proeven. In balans en makkellijk drinkbaar: koolzuurrijk bier. Afdronk licht bitter.

Spijssuggestie Harde kaas, bitterballen.