Tijn Zeeman Den Burg, Nederland

Bierista - 1 Badge - 1855 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktTijn
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Dit bier is simpel gezegd donders lekker en altijd goed voor een verfrissend biertje. In een proeverij is dit een hele mooi starter om daarna door te gaan naar donkere en zwaardere bieren."

Review : Duvel 6,66
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het bier giet zichzelf uit als een gouden waterval in het glas, met een weelderige, romige schuimkraag. Het ziet eruit alsof de zon zelf in vloeibare vorm is gegoten.

7,0 Neus De aroma's tussen fruitige tonen van perzik en citrus, gecombineerd met een beetje kruidigheid maakt het bier erg lekker. Het ruikt alsof je een weide vol bloemen bent binnengewandeld, met een subtiele hint van de Belgische gist die het geheel verankert.

8,0 Smaak De fruitige tonen blijven prominent, met een toegevoegde diepte van kruiden en lichte karamelachtige zoetheid. Er is een goede balans tussen de subtiele bitterheid en de fruitige esters, waardoor elke slok altijd lekker is.

Spijssuggestie Voor een klassieke Belgische ervaring kun je het combineren met mosselen in witte wijn saus of een stevige stoofpot. Het kan ook goed samengaan met zachte kazen, zoals een romige brie of een stukje blauwe schimmelkaas.

8,0

"Gleuvenglijder is een heerlijk biertje voor beginnende speciaalbier drinkers of ervaren die rustig aan willen beginnen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Wat opvalt bij het inschenken is gelijk het amberkleurige bier.

7,5 Neus Gleuvenglijder heeft een complexe en uitnodigende geur met hints van karamel, geroosterde mout, en een vleugje kruidigheid. Het aroma doet denken aan versgebakken brood met een subtiele hopbloemigheid die de neus prikkelt.

8,0 Smaak Het bier biedt een mooie balans tussen zoet en bitter. De hopsmaak is aanwezig maar niet overheersend, wat zorgt voor een prettige bitterheid die mooi in harmonie is met de zoete en moutige tonen.

Spijssuggestie Gleuvenglijder kan goed samengaan met pittige gerechten, zoals pittige kippenvleugels of Mexicaanse gerechten, omdat de hopbitterheid de kruidigheid kan temperen.

8,5

"Texels Skuumkoppe wat mij betreft een heerlijk biertje om te drinken met je vrienden op het terras. Zelf ben ik een groot liefhebber van weizenbier dus geniet zeker van dit biertje, wanneer ik dit biertje drink blijf ik altijd terugdenken aan het mooie Texel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Bij het inschenken valt meteen de diepe, donkerbruine kleur op. Het bier heeft een mooie, lichtbruine schuimkraag die langzaam afneemt. Ik vindt het er uitnodigend uitzien!

7,0 Neus Zodra je gaat ruiken komen er verschillende aroma's vrij. Wanneer je goed en aandachtig ruikt ruik je heel zacht geroosterde mout, naast de zacht geroosterde mout ruik je ook zoetheid wat weizenbier altijd wel heeft.

8,0 Smaak Het bier heeft een rijkvolle smaak met een kleine mix van de geroosterde mout, de lichte zoetheid die brengt de bitterheid lekker in balans. Zelf vindt ik het een lekker biertje wat zeker geen zware afdronk heeft waardoor menig mens het bier zal waarderen

Spijssuggestie Bij dit biertje zou ik zelf een heerlijk biefstukje of een stevige hamburger eten. Bij een dessert wordt er eigenlijk nooit gelijk aan bier gedacht, maar in dit geval denk ik dat Skuumkoppe lekker smaakt bij chocoladetaart of romige tiramisu.