Pieter Groen Nieuwegein, Nederland

Bierista - 6 Badges - 3395 Biercoins - 8 Reviews
" Biergenieter met enige ervaring als thuisbrouwer. "
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2019
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bud
Badge Speedcourse Leffe
Badge Oktoberfest

Review badges 8 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,3

"Mooie pilsener met karakter door kruidigheid en bitters. Uitstekende doordrinkbaarheid. In de aroma's zit iets dat er niet in thuis hoort naar mijn idee maar de goede smaak is hier niet minder om."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,7 Zicht Heldere pils, goudgeel met mooie witte schuimkraag en voldoende koolzuur die opstijgt.

6,7 Neus Mooie geuren van hop en mout en kruidig. Maar er is ook een muffig of chemisch vleugje van iets dat ik niet kan thuisbrengen of omschrijven.

7,5 Smaak En mooie stevige kruidige pilsener met een bittere afdronk die uitstekend doordrinkbaar is en zich met eigen karakter onderscheid van andere veel verkochte pilseners in Nederland.

Spijssuggestie Deze pilsener kent wat mij betreft een heel groot palet aan te combineren gerechten van zoet tot pittig.

7,5

"Lekker fris bier dat makkelijk door drinkt. Een apart 'zuurtje' manifesteert zich vol voor in de mond en dit zodanig dat je wordt uitgenodigd om de smaak even tot je door te laten dringen. Past bij veel momenten en gerechten, of gewoon om even voor te gaan zitten en te genieten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,7 Zicht Blond met een flinke hoge witte schuimkraag. Beetje troebel, of 'twee-schijn', zoals je kunt verwachten door nagisting op de fles.

7,2 Neus Fruitige en bloemige geur en een beetje zuur dat mij zelfs een beetje doet denken aan een Belgisch Geuzebier.

7,5 Smaak Een volle smaak, fris, bloemig, een beetje zuur, beetje hop en weinig bitter.

Spijssuggestie Vette en pittige gerechten en groenten, friet en kip.

8,0

"Heel apart, bier waar gruit in is gebruikt in plaats van hop. Alsof je even mag beleven hoe bier lang geleden smaakte. Bitterheid ontbreekt en heeft plaats gemaakt voor veel zoet, drop en kruiden. Erg lekker en apart. Kan iedereen aanraden om dit bier een keer te proberen. Ik heb 'm aan mijn rijtje favorieten toegevoegd."

Review : Jopen Koyt
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,6 Zicht Bruin en troebel bier met in het begin een hoge en dichte lichtbruine tot creme schuimkraag die afbouwend is tot er bijna geen schuim meer over is.

7,9 Neus Zeer mooie geuren. Kruidig vooral. Een mengeling van laurier, hars, zoet en zelfs een beetje drop.

8,2 Smaak Heel bijzonder dit gruitbier. Zonder hop maar met veel mooie kruiden. Zoals de neus vooraf al laat weten is een drop tint onmiskenbaar aanwezig en ook tonen van hars, laurier en de diverse kruiden die zijn toegevoegd zijn met veel karakter aanwezig. Er zit 8,5% alcohol in en dat is best wel wat maar dit blijft in de smaak bescheiden op de achtergrond.

Spijssuggestie Gaat goed samen met kruidige of zoete gerechten of bij een groentekirsch.

7,6

"Prachtige abdijbier met historische uitstraling door de donker bruine kleur, dikke crème schuimkraag en met donker rode gloed die tegen het licht in waarneembaar is. Geschonken in het originele Leffe glas ontstaat een fascinerend opstijgend koolzuur stroompje vanaf de gravure op de bodem. "

Review : Leffe Bruin
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,2 Zicht Deze abdij bier oogt ambachtelijk. De kleur komt in eerste instantie over als diep bruin maar tegen het licht gehouden komt er een prachtig donker rode gloed doorheen. Direct na het uitschenken ontstaat een dichte crèmekleurige schuimkraag met hier en daar een groter luchtbelletje en die afbouwend is. Maar deze verdwijnt niet, er blijft wel voldoende van de schuimkraag over. Geschonken in origineel Leffe glas ontstaat in het midden op de bodem vanaf de gravure een prachtige stroom van opstijgend koolzuur.

7,3 Neus Zoete geur met duidelijke karamel tinten en kenmerken van gebrande mout. De gebruikte hop is in de geur niet sterk aanwezig.

7,5 Smaak De smaken komen overeen met wat de geuren doen vermoeden. Zoet, zacht en karamel komen in eerste instantie duidelijk naar boven met een prettige frisse prikkeling voor op de tong. De volle body brengt een volle smaak waarbij de hop wat achterblijft totdat de slok naar de keel gaat. Ook is naast gebrande gerst ook merkbaar dat men mais heeft gebruikt. Tot slot komt er best verrassend en plotseling alsnog een bittertje uit de hop vrij bij het doorstromen naar de keel. De 6,5% alcohol in dit prachtige bier blijft wat mij betreft netjes en bescheiden op de achtergrond.

Spijssuggestie Kan goed samen met (stoof) vleesgerechten

8,5

"Heerlijk ambachtelijk ogend en smakende Imperial IPA. De troebelheid, kleur en hoge schuimkraag nodigen uit om te gaan genieten. Volle ronde fruitige smaken. Voelt in de mond lekker stevig, zelfs beetje heerlijk stroperig. Dit alles is het karakter van een bier die mijn voorkeur geniet en daarmee behoort de Dr. Raptor Imperial IPA absoluut tot mijn favorieten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,7 Zicht Goud- Amberkleurig met dikke stevige hoge, grove en stabiele gebroken witte schuimkraag. Oogt stevig en troebel als een echt ambachtelijke bier.

8,0 Neus Intense frisse fruitige geuren zoals citrus en hop.

8,7 Smaak Bovengemiddelde intensiteit, gemiddeld zoet en fruitig. Stevige bijpassende bitterheid met karakter en duidelijk aanwezige hop.

Spijssuggestie Gewoon tussendoor van genieten of goed te combineren met kruidige en pittige gerechten.

8,4

"Heerlijke frisse IPA, fruitig en licht bitter. Stevige body en donkerblond gekleurd door veel roggemout. De roggemout geeft dit biertje een aparte uitstraling en karakter. Compleet met een mooie dikke stevige schuimkraag en dit alles maakt dat dit bier tot één van mijn favorieten behoort. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,5 Zicht Dit bier heeft een echt ambachtelijke uitstraling. Donkerblond, troebel, stevige body en dikke schuimkraag. Oogt zelfs een beetje heerlijk stroperig.

8,0 Neus Zoetige en fruitige typische IPA geur en je ruikt de roggemout.

8,5 Smaak Licht bitter, citrus en herkenbaar is ook roggemout smaak.

Spijssuggestie Smaakt heerlijk om gewoon van te genieten maar gaat ook goed samen met snacks , broodje Doner of hamburger en een kipsalade.

7,5

"Lekkere IPA, kruidig en met een prettige bittere nasmaak"

Review : Gulpener Ur-Hop
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht half licht, troebel, mooie schuimkraag

7,3 Neus kruidig, citrus

7,5 Smaak kruidig, citrus, prettige bittere nasmaak

Spijssuggestie kruidige gerechten

6,9

"Stevig biertje met bitter karakter. Alcohol en gebrande/geroosterde nasmaak. Voor de liefhebbers een mooi biertje."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,5 Zicht Mooie donkerbruine kleur en stevige schuimkraag

7,0 Neus Lichte karamel en hout aroma's

6,6 Smaak Stevig van smaak met kruidig karakter. Alcohol nasmaak en veel bitter. Nasmaak doet denken aan geroosterd of gebrand.

Spijssuggestie Zou goed kunnen passen bij vlees gerechten van wild