Peter Vermeulen Bergambacht, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2250 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktPeter
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
9,0

"Alleen de voet van het glas is al de moeite waard om de geburiken. Een wielrenner die de kwaremont beklimt.... op naar zijn beloning. een mooi zwaar blond biertje."

Review : Kwaremont Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi doorzichtig bier. Licht amberkleurig. (komt vast door de hoeveelheid toegevoegde suikers) Ziet er klassiek uit...

7,5 Neus De romig kleurende schuimkraag ruikt naar iets van bloemen. Heeft ook iets zoetigs.

Smaak Zoete, makkelijk drinkbare smaak. Je proeft karakter in het bier.

Spijssuggestie een kwaremont blond is ook makkelijk zonder iets daarbij te drinken. Een pittig borrelnootje kan een mooie toevoeging zijn.

9,0

"Mijn topbiertje uit Belgie. Wat een klasbak. Een biertje dat altijd kan. Bij de open haard of op de camping....."

Review : La Chouffe
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Een biertje die minder helder is dan de meeste blond biertjes. Maar een kabouter is ook een beetje in door mistige sfeer omgeven. Marcel zou eens moeten weten...

6,0 Neus Niet erg overheersende geur. Als ik toch iets moet noemen is dat een karakteristieke Citrus geur.

8,0 Smaak Complimenten aan Marcel. Dit biertje smaakt altijd. Beetje koriander, lekker fris zuurtje en heerlijke citrus.

Spijssuggestie Ik drink bier meestal zonder daar iets bij te eten. Als ik toch iets moet noemen is dat een heerlijke zak kibbeling...

8,5

"Heerlijk fris winterbiertje. Na een dag skiën de perfecte dorstlesser"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,0 Zicht Dit biertje is tov pils (24 in de krat) een stuk minder helder. Zelfs een beetje mistig te noemen. Zelfs tegen zonlicht gehouden op de piste is het lastig om er doorheen te kijken.

7,5 Neus De geur van dit biertje laat zicht het beste omschrijven als een geur va n fruitig banaan. Niet te overheersend maar zeker waarneembaar. Verder ruik je de koriander.

Smaak Zo op de piste drinkend is dit een fijne dorstlesser. Met een frisse citrus smaak. En dit bier heeft een dikke schuimkraag. Heerlijk om vanuit het karakteristieke glas te drinken.

Spijssuggestie Wel een beetje specifiek, maar in Oostenrijk is een tiroler grustel een perfecte combinatie. Het hartige van de grustel past goed bij de zoete smaak van dit bier.