Niels van Hoef Soerendonk, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2070 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktNiels
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
9,0

"Heerlijke volle gebalanceerde stout!"

Review : White Hag Balor
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Zwart tot roodachtig in het licht, volle dikke schuimkraag met fijne belletjes die lang in stand blijft.

8,5 Neus Sterke tonen van koffie waar een prettig zoetje aan toegevoegd is.

Smaak Heerlijke volle smaak van koffie in perfecte balans met tonen van donkere chocolade. De nasmaak die wegebt in je mond nodigt uit tot een nieuwe slok.

Spijssuggestie Oesters, stoofpot, herfstgerechten en chocolade.

7,5

"Fris/zoet champagnetachtig bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Licht goud, tweeschijn.

7,0 Neus Zoet arorma

Smaak Eerst fris met een zoete afdronk, doet mij erg denken aan champagne of mousserende wijn zonder de droge afdronk van een Brut IPA.

Spijssuggestie Witvis, schelpdieren, kip, groene salade.

7,5

"Heerlijke fris traditioneel Belgisch witbier met de klassieke smaken van Citrus, Kruidnagel en Banaan. Mist een wat voller mondgevoel en iets te waterig."

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooie licht gele kleur in het licht, tweeschijn tot licht troebel (uitgeschonken met Gistdepot). Volle romige helderwitte schuimkraag met fijne belletjes.

7,5 Neus Geuren van Citrus, kruidnagel en een klein beetje banaan. Ruikt fris maar toch machtig, weet niet goed hoe ik dit moet verwoorden.

7,5 Smaak Wanneer je het bier in je mond laat tollen krijg ik een piepklein fris zuurtje. Achter in de mond gaat dit over in frisse citrus en kruidachtige smaak. In de afdronk komt het aroma van banaan heel goed door.

Spijssuggestie Lijkt me erg geschikt bij een moot licht gemarineerde witvis of een mosselpannetje. Persoonlijk zou ik deze ook graag drinken bij een erg pittig gerecht omdat dit frisse tarwebier een goede manier is om te blussen en je hierdoor het eten blijft proeven bij elke nieuwe hap.