Marco Smulders Mierlo, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2815 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktMarco
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2019

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,5

"Ik dronk dit bier tijdens het eten. Het is een goed toegankelijk bier. Best wel zoet. Prima tripel, geen hoogstaander."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het bier is goudgeel en licht troebel door het gistdepot wat ik meegeschonken heb. De witte schuimkraag is medium tot groot.

7,0 Neus Ik ruik banaan, gist en wat kruidigheid.

6,7 Smaak In de smaak zit veel fruitigheid en is meer dan gemiddeld zoet. Wellicht net wat te zoet. De kruiden vanuit de neus komen ook hier terug. Het bier heeft een zacht mondgevoel, waarschijnlijk door het weinige koolzuur. Had wat meer mogen zijn. Het hoge alcoholpercentage is licht verwarmend.

Spijssuggestie Goed te combineren met pittige, kruidige gerechten. Vermoed ook met een stukje oude kaas, waarbij het zoute een mooi contrast zal geven.

9,5

"Mijn favoriete bier van Founders uit Amerika. Zeer spijtig dat deze niet meer gebrouwen wordt. Gelukkig nog een aantal op voorraad van dit prachtige genietbier. Deze drink ik om te vieren dat ik alle theorie uit de Bierista opleiding afgerond heb."

Review : Founders CBS
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Het bier schenkt zeer zeer donker uit en ziet er in het glas zwart uit. De moccakleurige schuimkraag verdwijnt vlug.

8,0 Neus Als eerste ruik ik de bourbon afkomstig van de vatrijping. In de neus komen ook tonen van chocolade en donkere koffie naar voren. Van de ahornsiroop ruik ik niet veel.

9,5 Smaak Van de eerste tot de laatste slok puur genieten. Ik proef gebrande mout. Ook hier de donkere koffie en chocolade. Het bier is vrij zoet van de ahornsiroop. Het vat komt mooi naar voren. Een vol bier met een goede body. Het bier heeft niet veel koolzuur, maar is wel goed verwarmend door de alcohol.

Spijssuggestie Bij dit bier passen gerechten zoals een mooi stuk gegrild vlees of een dessert met chocolade. Niet te donker om een balans te houden met de zoetheid van het bier.

8,0

"Een mooi traditioneel Belgisch bier in de bierstijl Farmhouse Ale/Saison. Lekker verfrissend, ondanks dat ik deze niet in de zomer gedronken heb. "

Review : Saison Dupont
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het bier is licht troebel doordat het een ongefilterd bier is. Witte (niet hagelwitte) ietswat grove grote schuimkraag die lang blijft staan. De kleur van het bier is goudkleurig.

8,2 Neus Een erg aangename geur die mij doet denken aan een stal. Verder ruik ik brood/gist. Het bier heeft ook een fruitige toon van citrus.

8,0 Smaak Ik proef een duidelijk kruidig bier met daarnaast ook de citrus die in de neus zat. Verder proef ik banaan wat volgens mij uit de gist komt. De stalgeur komt in de smaak ook naar voren zoals je zou kunnen omschrijven als funky. Het is een complex bier met veel smaken. Het bier eindigt met een prettige droge afdronk. Koolzuur is meer dan gemiddeld.

Spijssuggestie Ik zou bij dit bier wel een pittig/scherp/kruidig gerecht uit de Indische keuken kunnen serveren. De koolzuur in het bier zal een verfrissende/blussende werking hebben op het gerecht.