9,3

Founders CBS

Founders Brewing Company (26)

De CBS (Canadian Breakfast Stout) is het broertje van de roemruchte KBS (Kentucky Breakfast Stout). Deze CBS van Founders Brewing Company is gebrouwen met Canadese esdoornsiroop. Dat geeft die volle zoete smaak van melasse. Een bier om lang van te genieten.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.6%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
35,5 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,3

Het oordeel van de Bierista's

Founders CBS is beoordeeld met een gemiddelde van 9,3 door onze Bierista's

9,6

Smaak

9,1

Zicht

9,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"De CBS is een stout voor de echte fijn proever. Door de vele geuren en smaken is het net een rit in de achtbaan. Je blijft ruiken en proeven."

John Kuster

10.160

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,3 Zicht Zwart met een mokka kleurige schuimkraag.

9,5 Neus Gebrande mouten, esdoornsiroop, zoet en licht de alcohol.

Smaak Koffie, chocolade en zoet. De esdoorn siroop is niet storend. Volle smaken met wat gebrande bitterheid in de afdronk.

9,0

"Zeer donker bier, voor de durfal"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Donker bier, het beetje schuim dat er op zit is bruin

9,0 Neus Lekkere donkere geur van koffie

9,5 Smaak Smaakt naar koffie en rijping in eikenhout

9,5

"Imperial Stout bier voor de genieter, om rustig aan te verkennen in smaak arrangementen. Het golft hier heen en weer, of van hot naar her, tussen de verschillende componenten van dit bier. Ze kunnen er toch ook wat van die brouwers in de USA, naast al hun bittere IPA's. Hier geëindigd op cijfer 9,5, maar dat had best nog iets meer kunnen zijn. Bijzondere ervaring uit de Barrel Aged series van Founders Brewing. Topper dit bier en hartverwarmend. Gerijpt zeg maar met zoete Ahorn (= Esdoorn) siroop (= vooral suiker) en op Bourbon whiskey vaten."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,4 Zicht Zwart eenmaal in het glas/bij inschenken zeer donkerbruin. Is ondoorzichtig, met wat koolzuur. De lichtbruine schuimkraag is vol, stabiel en redelijk fijn.

9,5 Neus Meteen volle mokka en iets geroosterde geur.

9,6 Smaak Volle romige smaak, diepe mokka tonen, wat zoet (karamel onder meer), vermoeden van kokos en vanille, bescheiden houttonen, kleine alcohol scherpte. Voor de verschillende smaak van eenieder valt hier heel wat te ontdekken. Een rijk en vol, lekker woest bier. In de afdronk wat mokka, beetje houttonen.

Spijssuggestie Wild gebraad, stoofschotels. Eigenlijk alle gerechten die koffie en (bittere) chocolade smaken naast zich dulden.

Goede redenen voor een biertrip naar Brussel

Brussel kun je zien als de hoofdstad van het bier. Er is zoveel hoppigs te beleven. Bierista neemt je mee naar de stad vol bierplezier.

Verder lezen

Lindeboom drie keer de beste

Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer heeft tijdens de World Beer Awards in Londen drie keer een gouden plak gewonnen.

Verder lezen

Gas is groener bij Grolsch

Grolsch heeft gas opgewekt uit het eigen afvalwater. Deze innovatie levert per jaar zo'n miljoen kubieke meter groen gas op.

Verder lezen

Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

Bierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.

Verder lezen