9,4

Founders CBS

Founders Brewing Company (28)

De CBS (Canadian Breakfast Stout) is het broertje van de roemruchte KBS (Kentucky Breakfast Stout). Deze CBS van Founders Brewing Company is gebrouwen met Canadese esdoornsiroop. Dat geeft die volle zoete smaak van melasse. Een bier om lang van te genieten.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.6%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
35,5 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,4

Het oordeel van de Bierista's

Founders CBS is beoordeeld met een gemiddelde van 9,4 door onze Bierista's

9,5

Smaak

8,9

Zicht

9,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Mijn favoriete bier van Founders uit Amerika. Zeer spijtig dat deze niet meer gebrouwen wordt. Gelukkig nog een aantal op voorraad van dit prachtige genietbier. Deze drink ik om te vieren dat ik alle theorie uit de Bierista opleiding afgerond heb."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Het bier schenkt zeer zeer donker uit en ziet er in het glas zwart uit. De moccakleurige schuimkraag verdwijnt vlug.

8,0 Neus Als eerste ruik ik de bourbon afkomstig van de vatrijping. In de neus komen ook tonen van chocolade en donkere koffie naar voren. Van de ahornsiroop ruik ik niet veel.

9,5 Smaak Van de eerste tot de laatste slok puur genieten. Ik proef gebrande mout. Ook hier de donkere koffie en chocolade. Het bier is vrij zoet van de ahornsiroop. Het vat komt mooi naar voren. Een vol bier met een goede body. Het bier heeft niet veel koolzuur, maar is wel goed verwarmend door de alcohol.

Spijssuggestie Bij dit bier passen gerechten zoals een mooi stuk gegrild vlees of een dessert met chocolade. Niet te donker om een balans te houden met de zoetheid van het bier.

9,5

"De CBS is een stout voor de echte fijn proever. Door de vele geuren en smaken is het net een rit in de achtbaan. Je blijft ruiken en proeven."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,3 Zicht Zwart met een mokka kleurige schuimkraag.

9,5 Neus Gebrande mouten, esdoornsiroop, zoet en licht de alcohol.

Smaak Koffie, chocolade en zoet. De esdoorn siroop is niet storend. Volle smaken met wat gebrande bitterheid in de afdronk.

9,0

"Zeer donker bier, voor de durfal"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Donker bier, het beetje schuim dat er op zit is bruin

9,0 Neus Lekkere donkere geur van koffie

9,5 Smaak Smaakt naar koffie en rijping in eikenhout

9,5

"Imperial Stout bier voor de genieter, om rustig aan te verkennen in smaak arrangementen. Het golft hier heen en weer, of van hot naar her, tussen de verschillende componenten van dit bier. Ze kunnen er toch ook wat van die brouwers in de USA, naast al hun bittere IPA's. Hier geëindigd op cijfer 9,5, maar dat had best nog iets meer kunnen zijn. Bijzondere ervaring uit de Barrel Aged series van Founders Brewing. Topper dit bier en hartverwarmend. Gerijpt zeg maar met zoete Ahorn (= Esdoorn) siroop (= vooral suiker) en op Bourbon whiskey vaten."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,4 Zicht Zwart eenmaal in het glas/bij inschenken zeer donkerbruin. Is ondoorzichtig, met wat koolzuur. De lichtbruine schuimkraag is vol, stabiel en redelijk fijn.

9,5 Neus Meteen volle mokka en iets geroosterde geur.

9,6 Smaak Volle romige smaak, diepe mokka tonen, wat zoet (karamel onder meer), vermoeden van kokos en vanille, bescheiden houttonen, kleine alcohol scherpte. Voor de verschillende smaak van eenieder valt hier heel wat te ontdekken. Een rijk en vol, lekker woest bier. In de afdronk wat mokka, beetje houttonen.

Spijssuggestie Wild gebraad, stoofschotels. Eigenlijk alle gerechten die koffie en (bittere) chocolade smaken naast zich dulden.

Proost op de Budelse Brouwerij - Tweevoudig Goud

Een gouden gloed schijnt over de Budelse Brouwerij. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 heeft deze brouwerij twee Gouden Medailles in de wacht gesleept.

Verder lezen

Dubbele overwinning voor vandeStreek

vandeStreek bier, de Utrechtse brouwerij, heeft niet één, maar twee medailles in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze Dutch Beer Challenge 2023.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2023 - de uitslag

De prijswinnaars van de negende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

De Week van het Nederlandse Bier: Een viering van onze unieke biercultuur

De 10e Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur en belooft een waar spektakel te worden voor bierliefhebbers in heel Nederland.

Verder lezen