Marcel Louwrink De Rijp, Nederland

Bierista - 21 Badges - 5430 Biercoins - 104 Reviews
Liefhebber van Witbier. Woonachtig in het ‘Land van Leeghwater’ , getrouwd, trotse vader van twee zoons en trotse opa van drie kleinkinderen. Versspecialist in de AGF-branche met de nadruk op kant-en-klaarmaaltijden, rauwkostsalades, soepen en snacks. Alles ambachtelijk en huisgemaakt. Altijd op zoek naar het juiste bier bij het juiste gerecht. Vind bier vele malen spannender dan wijn. Probeer het bier altijd zo objectief mogelijk te beoordelen want over smaak valt niet te twisten. Echter, als het bier tonen van koffie of chocolade heeft in de smaak dan moet ik tot mijn grote spijt erkennen dat dit niet mijn voorkeur heeft....
Bierista Bierdiploma
Badge vandeStreek
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Hoop
Badge Lagunitas
Badge Grolsch
Badge Bronckhorster
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bockbier
Badge Oktoberfest
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Bierquiz 2020
Badge Flying Dutchman
Badge Brouwersnös
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Bier & Oliebollen

Review badges 104 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,8

"Een goede, fruitige, IPA die heerlijk doordrinkbaar is. Prima hop-kick zoals je mag verwachten. Doet in de afdronk ietwat droog aan maar ervaar je niet als onprettig. Prima maaltijdbegeleider bij vette vissoorten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mistig/troebel goudgeel aanzicht. Schuimkraag is vol en wit, romig aandoend met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,5 Neus Tonen van tropisch fruit, met name mango en lychee. Ondertonen van hars en dennennaalden.

8,0 Smaak Lichtbruisend met een ietwat samentrekkend mondgevoel. Frisse fruitige tonen met een stevige, ietwat samentrekkende, hopbitterheid. Nasmaak is licht tintelend fruitig met een volle, ronde, stevige hopbitterheid die ietwat tintelend blijft nahangen en iets droog aandoet.

Spijssuggestie Maaltijdsalade met gerookte zalm en kruidige slasoorten.

7,0

"Een zeer complex bier waarin je tussen de diversiteit aan smaken steeds heen en weer geslingerd wordt. Een bier voor de echte liefhebbers van zure bieren en tot mijn spijt moet ik erkennen dat ik in deze een zeer gematigde liefhebber ben. Wel een echte klassieker, maar wel heel complex."

Review : Boon Oude Geuze
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mistig geel/abrikooskleurig aanzicht. Schuimkraag is bescheiden, wit, romig aandoend met ragfijne belletjes en snel inzakkend.

7,0 Neus Zeer complexe en unieke geur met zure en fruitige tonen en een ietwat houtachtige ondertoon.

7,0 Smaak Zeer complexe volle en stevige zure smaak met tonen van sinaasappel en citroen. Tevens een houtachtige ondertoon met een fleem van vanille. Nasmaak met een frisbittere ondertoon van witte grapefruit die ‘wijnachtig’ droog aandoet.

Spijssuggestie Kaasplank met een zeer complex smakenarsenaal.

8,3

"Verfrissende en fruitige IPA met bakken vol hop. De gebruikelijke hop-kick zorgt in dit bier echter voor een verrassende, frisse tintelende smaakbeleving, waardoor het zich positief onderscheid van andere IPA’s. Voor liefhebbers met een glutenallergie een absolute ‘must’. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mistig en troebel, oranje/abrikooskleurig aanzicht. Schuimkraag is vol en romig aandoend met ragfijne belletjes en ietwat crèmekleurig. Schuimkraag is goed stabiel.

8,0 Neus Stevige frisse fruitige tonen spatten uit het glas, met name tropisch fruit zoals mango en lychee. Tevens ietwat citrus en dennennaalden.

8,5 Smaak Lichtbruisend en tintelend, vol mondgevoel. Stevige fruitige tonen met een pittige hopbitterheid in goede balans. Nasmaak is stevig frisbitter en ietwat kruidig, die redelijk lang blijft natintelen en een fleem droog aandoet.

Spijssuggestie Rauwe andijviestamppot met (veel) uitgebakken spekjes.

8,1

"Een heerlijk verfrissend pilsener. Het geheel eigen, vooral verfrissende, karakter van dit pilsener zorgt ervoor dat, qua smaak, dit pilsener ver boven de middelmaat uitsteekt. Een waar genieterspilsener."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder en sprankelend, diep goudgeel aanzicht. Schuimkraag is vol en romig aandoend, met ragfijne belletjes en wit. Schuimkraag is redelijk stabiel.

7,5 Neus Lichte, frisse, zoetmoutige geur met een granige ondertoon en ietwat hoppig.

8,5 Smaak Lichtbruisend met een rond mondgevoel. Zeer verfrissende zoetmoutige smaak met een frisbittere ondertoon en een klein zuurtje. Nasmaak is redelijk hopbitter en verfrissend wat prettig ietwat blijft nahangen.

Spijssuggestie Chili con carne met maïsbrood.

8,3

"Een zacht en verfrissend, maar vol, lentebier met een aangenaam friszoete smaak. De hopbitterheid in de afdronk is verfrissend mild. Een echt genietersbier wat doet denken aan de lente en de daarbij behorende lekkernijen. De pure smaak van lente."

Review : Alfa Lentebok
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Redelijk helder oranje/amberkleurig aanzicht. Schuimkraag is vol en licht crèmekleurig, romig aandoend met ragfijne belletjes. Tevens goed stabiel.

7,0 Neus Lichte zoetmoutige geur met een kleine kruidige ondertoon en een lichte citrusachtige fleem.

9,0 Smaak Lichtbruisend met een zacht en rond mondgevoel. Een licht frisse, aangename, volle zoetmoutige smaak. Ietwat bloemig, licht kruidig met een citrusachtige ondertoon. Nasmaak is met een zeer milde hopbitterheid met een fris zoetje wat ietwat plakkerig aandoet.

Spijssuggestie Lamsham met frisse salade.

7,6

"Heerlijke frisse dorstlesser waarin hop en mout elkaar goed in evenwicht houden. Door het redelijk hoge koolzuurgehalte en het kleine frisse zuurtje verrassend lekker doordrinkbaar. Dit bier doet denken aan vakantie en brengt mooie Griekse vakantieherinneringen weer boven…."

Review : Mythos Lager
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Kraakhelder en sprankelend, goudgeel aanzicht. Schuimkraag is vol en wit met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,0 Neus Lichte zoetmoutige geur met een licht hoppige ondertoon. Tevens ietwat bloemig.

8,0 Smaak Bruisend met een rond mondgevoel. Verfrissende zachte zoetmoutige smaak met een hoppige ondertoon en een ietwat bloemig zuurtje. Nasmaak is fris hoppig met een heel klein zoetje.

Spijssuggestie Griekse keuken.

7,0

"Een stevige volle blond die in het geheel wat alcoholisch aandoet. Daardoor iets minder doordrinkbaar en meer geschikt als maaltijdbegeleider. Een blond waarvan je rustig moet genieten met een kaasplankje of droge worst."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Lichtmistig diep goudgeel/oranjekleurig aanzicht. Schuimkraag is vol en wit, romig aandoend met fijne belletjes en goed stabiel.

6,5 Neus Overwegend zacht moutige geur met lichte fruitige ondertonen, zoals rijpe peren. Het geheel doet ietwat alcoholisch aan.

7,0 Smaak Lichtbruisend met een ietwat tintelend mondgevoel. Volle zoetmoutige verwarmende smaak met een lichte zoetfruitige ondertoon. Nasmaak is met een lichte hopbitterheid en een moutig zoetje. In het geheel doet de smaak ietwat alcoholisch aan.

Spijssuggestie Stoofvleesgerechten.

8,5

"Dit bier doet zijn naam met recht eer aan. Een heerlijk verfrissend terrasbier met veel meer pit dan gemiddeld. Met dit alcoholpercentage kan het dan ook een hele lange middag en avond op het terras worden…. Doet in eerste aanblik vermoeden dat het om Belgisch witbier gaat maar de smaak laat je snel van gedachten veranderen. Vooral in positieve zin. In potentie een klassieker voor op een zonnig terras."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Lichtmistig en bleekgeel aanzicht. Schuimkraag is wit, redelijk bescheiden en romig aandoend met mooie fijne belletjes. Tevens redelijk stabiel. Doet denken aan Belgisch witbier.

8,0 Neus Volle frisse fruitige tonen van citrus, met name witte grapefruit en limoen. Ietwat zoeter wat doet denken aan lychees en een lichte harsige ondertoon.

9,0 Smaak Lichtbruisend met een vol en rond mondgevoel wat een fleem droog aandoet. Volle frisse citrustonen in combinatie met een redelijk stevige hopbitterheid. Nasmaak is met een zeer verfrissende citrusachtige bitterheid en een klein zuurtje.

Spijssuggestie Maaltijdsalades met kruidige en pittige ingrediënten.

7,9

"Een verrassend bier van lage gisting met een heerlijke excentrieke hopsmaak. Bijzonder goed doordrinkbaar en tevens ook verfrissend. Door de dry-hopping hoog in geur en smaak. Veelzijdig in begeleiding van maaltijden. Kan zeker ook op het terras in het zomerzonnetje."

Review : Gulpener Ur-Hop
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Lichtmistig, dof goudgeel aanzicht. Schuimkraag is vol en wit, romig aandoend met redelijk fijne belletjes. Tevens goed stabiel.

8,0 Neus Volle frisse fruitige geur van voornamelijk grapefruit in combinatie met moutige ondertonen die grassige en kruidig aandoen. Complex maar uitnodigend.

8,0 Smaak Lichtbruisend met een vol en rond mondgevoel. Frisse tonen van grapefruit in combinatie met kruidige tonen en redelijk stevige hopbitterheid. Nasmaak is stevig hopbitter, licht moutig en redelijk droog, maar verfrissend in de afdronk.

Spijssuggestie Rosbief met witlofgratin.

7,4

"Goed en degelijk pilsener met een ietwat stevigere hoptoon in de nasmaak. Lekker fris en een prima doordrinker en dorstlessend. Prima pilsener voor op het terras. Een pilsener waar ik niet snel een krat zou van nemen, maar, in een café ook geen ‘nee’ tegen zeg…"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Helder en sprankelend, diep goudgeel aanzicht. Schuimkraag vol en wit met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,0 Neus Lichte zoetmoutige geur met een licht hoppige ondertoon en redelijk bloemig.

7,5 Smaak Lichtbruisend en tintelend mondgevoel. Zachte frisse zoetmoutige smaak met een ietwat hoppig karakter in nette balans. Nasmaak is ietwat zoetmoutig met een iets sterker hoppige toon die net iets langer blijft nahangen.

Spijssuggestie Pizza met salami, champignons en pittige kaas.