Marcel Louwrink De Rijp, Nederland

Bierista - 17 Badges - 5060 Biercoins - 95 Reviews
Liefhebber van Witbier. Woonachtig in het ‘Land van Leeghwater’ , getrouwd, trotse vader van twee zoons en trotse opa van drie kleinkinderen. Versspecialist in de AGF-branche met de nadruk op kant-en-klaarmaaltijden, rauwkostsalades, soepen en snacks. Alles ambachtelijk en huisgemaakt. Altijd op zoek naar het juiste bier bij het juiste gerecht. Vind bier vele malen spannender dan wijn. Probeer het bier altijd zo objectief mogelijk te beoordelen want over smaak valt niet te twisten. Echter, als het bier tonen van koffie of chocolade heeft in de smaak dan moet ik tot mijn grote spijt erkennen dat dit niet mijn voorkeur heeft....
Bierista Bierdiploma
Badge Texels
Badge Gulpener
Badge Lagunitas
Badge Grolsch
Badge Bronckhorster
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bockbier
Badge Oktoberfest
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Bierquiz 2020
Badge Flying Dutchman
Badge Brouwersnös
Badge Uiltje Brewing Company

Review badges 95 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,4

"Goed en degelijk pilsener met een ietwat stevigere hoptoon in de nasmaak. Lekker fris en een prima doordrinker en dorstlessend. Prima pilsener voor op het terras. Een pilsener waar ik niet snel een krat zou van nemen, maar, in een café ook geen ‘nee’ tegen zeg…"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Helder en sprankelend, diep goudgeel aanzicht. Schuimkraag vol en wit met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,0 Neus Lichte zoetmoutige geur met een licht hoppige ondertoon en redelijk bloemig.

7,5 Smaak Lichtbruisend en tintelend mondgevoel. Zachte frisse zoetmoutige smaak met een ietwat hoppig karakter in nette balans. Nasmaak is ietwat zoetmoutig met een iets sterker hoppige toon die net iets langer blijft nahangen.

Spijssuggestie Pizza met salami, champignons en pittige kaas.

7,0

"Een fruitbier wat weliswaar, zoals je mag verwachten, zoet is maar een aangenaam lekker zuurtje heeft waardoor het niet gaat vervelen. Echter drink je dit wel weg als limonade......je moet er van houden."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Redelijk helder robijnrood aanzicht. Schuimkraag is bescheiden, rosé-witkleurig met fijne belletjes en romig aandoend. Daarentegen snel inzakkend.

7,0 Neus Volle zoetzure geur met tonen van voornamelijk kersen en zwarte bessen.

7,0 Smaak Lichtbruisend en zacht mondgevoel. Volle zoete fruitige smaak met volle tonen van kersen en een lichte zurige ondertoon. Nasmaak is zeer fruitig met een klein fris zuurtje wat tintelend aanwezig is.

Spijssuggestie Amarenenijs met verse kersen en slagroom.

8,0

"Mooie uitgebalanceerde IPA van Texels. Qua geur opvallend lichter dan de gemiddelde IPA maar de smaak maakt daarentegen veel goed. In de smaakbeleving zijn alle facetten van een IPA duidelijk aanwezig maar zijn er geen opvallende uitschieters in de bitterheid wat dit bier een mooi rond uitgebalanceerd geheel geeft. "

Review : Texels Overzee
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Lichtmistig, diep oranje/goudgeel aanzicht. Schuimkraag is crèmekleurig en vol, romig aandoend met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,0 Neus Licht milde tonen van tropisch fruit, met name grapefruit en in mindere mate abrikoos. Opvallend mild voor een IPA qua geur.

8,5 Smaak Bruisend en ietwat tintelend rond mondgevoel. Ronde frisbittere smaak met tonen van tropische citrus en abrikozen. Nasmaak is met een volle ronde hopbitterheid en een klein zuurtje, die redelijk lang blijft nahangen en heel licht droog aandoend.

Spijssuggestie Saté van varkenshaas met satésaus en kroepoek.

7,8

"Een lekker fruitige, maar vooral, frisse IPA. Goed doordrinkbaar met een vriendelijke hop-kick. Een lekkere zomerse IPA voor op een terras maar laat zich ook goed combineren met kruidige maaltijdsalades. Wellicht voor de echte ‘hopheads’ te licht in beleving maar zeer toegankelijk voor de niet-IPA drinkers."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Lichtmistig en sprankelend, mat koperblond aanzicht. Schuimkraag is vol en wit met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,5 Neus Volle tonen van tropisch fruit, grapefruit en lychee in combinatie met een hele lichte ondertoon van harsige dennennaalden.

8,0 Smaak Lichtbruisend met een rond mondgevoel. Stevige frisse tonen van grapefruit en lychees in de bitterheid met een fleem fris zuurtje. Nasmaak is met een redelijke, maar vriendelijke, hopbitterheid en een fleem zuurtje, die niet extreem lang blijft nahangen. Tevens ietwat droog in de afdronk.

Spijssuggestie Vietnamese loempia’s.

7,5

"Een degelijk en prima pilsener met een lekker frisse, ietwat zurige, ondertoon die bijzonder dorstlessend werkt. Een prima doordrinker voor op het terras en als maaltijdbegeleider bijzonder goed combinerend met iets pittigere Aziatische gerechten."

Review : Grolsch Kornuit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Kraakhelder en sprankelend, licht goudgeel aanzicht. Schuimkraag is redelijk vol, wit met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,5 Neus Volle zoetmoutige geur met een friszure toon. Tevens een licht hoppige ondertoon en ietwat bloemig.

7,5 Smaak Bruisend, licht tintelend, rond mondgevoel. Lichte zoetmoutige en lichtzurige verfrissende smaak met een licht bittertje. Nasmaak is met een milde hopbitterheid en een kleine lichtzurige ondertoon.

Spijssuggestie Chinese bami met ossenhaas in zwarte bonensaus.

7,6

"Heerlijk verfrissend zomers witbier. Een makkelijke doordrinker met een friszure smaak en een redelijk stevige kruidige ondertoon. Mooi terrasbier maar door de mate van kruidigheid ook zeer geschikt als maaltijdbegeleider van voorgerechten. Een perfect bier om een lange avond tafelen mee te starten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Bleekgeel, lichtmistig en sprankelend aanzicht. Schuimkraag is vol en wit, romig aandoend met ragfijne belletjes en redelijk stabiel.

7,0 Neus Zachte friszure tonen, met name van de tarwe en de haver, met een redelijke kruidige ondertoon.

7,8 Smaak Lichtbruisend met een zacht mondgevoel. Zachte friszure smaak met een redelijk stevige, maar vriendelijke, kruidige ondertoon. Nasmaak is redelijk kruidig met een milde hopbitterheid en een licht zuurtje.

Spijssuggestie Vitello Tonato.

6,8

"Een eigengereid blond bier met een stevige honingtoets. Dit komt in de beleving echter meer tot uiting in de zachtheid dan in de smaak. De honingtoets is eerder vriendelijk prikkend dan het scherpe zoete wat je van honing kunt verwachten. Het etiket schept hogere verwachtingen dan het bier daadwerkelijk waarmaakt..... Een leuke ‘gimmick’ voor bij het dessert."

Review : HOOP Queen Bee
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Koperblond, oranje aandoend, lichtmistig aanzicht. Schuimkraag is vol en wit met fijne belletjes en zeer stabiel.

7,0 Neus Zoetmoutige geur met een duidelijke honingtoets en een fleem houtig.

6,5 Smaak Lichtbruisend en zacht mondgevoel. Zachte zoetmoutige smaak met een bescheiden vriendelijk prikkende honingtoets en zeer milde hopbitterheid. Nasmaak is redelijk droog en houtachtig met een kleine zoete ondertoon en klein bittertje.

Spijssuggestie Griekse yoghurt met walnoten en honing.

8,4

"Zeer toegankelijke, heerlijk zachte, blonde trappist waarin alle smaken zeer goed in balans zijn. De onmiskenbare fruitige tonen zijn zeer subtiel in combinatie met de hopbitterheid. Het kleine kruidige toontje in de afdronk geeft net dat beetje extra. Wat mij betreft één van de betere blonde bieren. Een blond om ‘gewoon’ van te genieten....."

Review : La Trappe Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Lichtmistig en diep goudgeel aanzicht. Schuimkraag is vol en wit, romig aandoend met ragfijne belletjes. Tevens goed stabiel.

7,5 Neus Vriendelijke zoetmoutige geur met volle, zachte tonen van rijp fruit en ietwat bloemig.

9,0 Smaak Lichtbruisend met een vol en rond mondgevoel. Volle zoetmoutige smaak met een stevige, maar zachte, fruitige ondertoon en een zeer milde hopbitterheid. Nasmaak is fruitig zacht met een lichte hopbitterheid en een kleine subtiele kruidige ondertoon, die ietwat lekker blijft ‘naplakken’.

Spijssuggestie Griekse stifado.

8,5

"Een terechte meervoudig prijswinnaar. Heerlijk zachte vriendelijke blond met een subtiele fruitige ondertoon. De hopbitterheid is zeker aanwezig maar in keurige harmonie met de zoetmoutigheid. Genoeg body voor een volwaardige blond maar drinkt bijzonder makkelijk weg. Elke slok doet meteen verlangen naar een volgende slok. Kortom, deze blond komt zeer dicht bij perfectie."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Lichtmistig en sprankelend, diepgeel aanzicht. Schuimkraag vol en wit, zeer romig aandoend met ragfijne belletjes. Tevens zeer stabiel.

7,5 Neus Licht zoemoutige geur met licht fruitige en licht kruidige ondertonen.

9,0 Smaak Licht bruisend en licht tintelend rond mondgevoel. Zoetmoutige smaak in subtiele balans met een fruitige toon en een stevige, maar vriendelijke, hoptoets. Nasmaak is met een subtiele hopbitterheid en een volle zacht fruitige ondertoon.

Spijssuggestie Varkenshaas met champignonroomsaus, witlofgratin en gebakken aardappeltjes.

7,7

"Volle en fruitige Weizen met een ietwat zuurdere ondertoon dan gebruikelijk voor een Duitse Weizen. Zeer vol, maar zacht, van smaak en een uitstekende keus als maaltijdbegeleider. Met name voor gerechten met varkensvlees door een klein specifiek kruidig ondertoontje in de nasmaak. Iets te eigengereid om voor te kiezen als pure dorstlesser op een zonnig terras."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Troebel en licht goudgeel aanzicht. Schuimkraag is vol en wit, zeer romig aandoend met fijne belletjes en goed stabiel.

7,5 Neus Milde fruitige geur, met name van rijpe banaan, samen met een lichte kruidige ondertoon van kruidnagel.

7,8 Smaak Lichtbruisend met een zeer zacht mondgevoel. Volle zachte fruitige tonen met een mild zuurtje. Nasmaak is zeer mild in hopbitterheid met een licht zurige ondertoon en een fleem zoetje.

Spijssuggestie Duitse schnitzel met frisse salade.