Marcel Louwrink De Rijp, Nederland

Bierista - 14 Badges - 4220 Biercoins - 41 Reviews
Liefhebber van Witbier. Woonachtig in het ‘Land van Leeghwater’ , getrouwd, trotse vader van twee zoons en trotse opa van drie kleinkinderen. Versspecialist in de AGF-branche met de nadruk op kant-en-klaarmaaltijden, rauwkostsalades, soepen en snacks. Alles ambachtelijk en huisgemaakt. Altijd op zoek naar het juiste bier bij het juiste gerecht. Vind bier vele malen spannender dan wijn. Probeer het bier altijd zo objectief mogelijk te beoordelen want over smaak valt niet te twisten. Echter, als het bier tonen van koffie of chocolade heeft in de smaak dan moet ik tot mijn grote spijt erkennen dat dit niet mijn voorkeur heeft....
Bierista Bierdiploma
Badge Grolsch
Badge Bronckhorster
Badge Hertog Jan Abdijbieren
Badge Bockbier
Badge Oktoberfest
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bud
Badge Bierquiz 2019
Badge Bierquiz 2020
Badge Flying Dutchman
Badge Brouwersnös
Badge Uiltje Brewing Company

Review badges 41 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,6

"Een pilsener met meer hoptonen dan mouttonen. Daardoor een pilsener met veel meer karakter dan de doorsnee pilseners. Lekkere dorstlesser met een hoppig karakter."

Review : Brand Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Licht goudgeel en kraakhelder aanzicht. Schuimkraag vol en wit met ragfijne belletjes.

7,0 Neus Hoppig, licht moutig met een hele lichte bloemige toon.

8,0 Smaak Bruisend met een rond mondgevoel. Milde hopbitterheid met een klein zoetje. Nasmaak prikkelend hoppig met een lichte zoete toon.

Spijssuggestie Chinese bami met babi pangang.

7,3

"Heerlijk doordrinkbare zachte blond. De verrassend fruitige tonen maken dit bier zeer toegankelijk en verfrissend. Geen traditionele blond, maar wel een met een aangename twist. Goed in combinatie met voor-en hoofdgerechten waarin fruit een rol speelt."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Lichtmistig, dof, licht koperblond aanzicht. Schuimkraag bescheiden, romig aandoende, wit maar snel inzakkend.

7,0 Neus Friszoete geur. Tonen van rijp fruit, zoals meloen maar ook een weinig citrus. Verder hele lichte zoetmoutige toon en hoppig.

8,0 Smaak Lichtbruisend en zacht mondgevoel. Frisse fruitige tonen in combinatie met een zachte hopbitterheid. Nasmaak een milde hopbitterheid met fruitige tonen en een klein tintelend zuurtje.

Spijssuggestie Galia meloen met rauwe ham.

7,1

"Heerlijke doordrinker en een echte dorstlesser. Aangenaam zacht van smaak voor een pilsener. Prima te doen op het terras of bij een bordje pasta. Verfrissend aangenaam."

Review : Gulpener Pilsner
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Kraakhelder en sprankelend, goudgeel aanzicht. Schuimkraag vol, wit, goed stabiel met ragfijne belletjes.

6,0 Neus Lichte zoetmoutige tonen en een fleem hoppig. In het geheel redelijk vlak.

7,5 Smaak Lichtbruisend en zacht mondgevoel. Zachte hopbitterheid met een klein zoetje. Nasmaak met milde hopbitterheid en een lichtzoet en bloemige toon.

Spijssuggestie Italiaanse keuken.

7,1

"Allemansvriend en heel toegankelijk. Zoete en bittere tonen zijn prima in balans. Het relatief lage alcoholpercentage maakt het tot een prima frisbittere doordrinker voor op een terras."

Review : Hertog Jan Enkel
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Helder licht koperblond aanzicht. Schuimkraag vol, romig, gebroken wit met ragfijne belletjes en goed stabiel.

7,0 Neus Zoetmoutig en fruitig. Lichte kruidige toon en lichte hoppige toon.

7,0 Smaak Redelijk bruisend van de koolzuur. Zoete en fruitige tonen met een milde hopbitterheid en een fleem kruidig. Nasmaak heeft een redelijke hopbitterheid met een klein zoetje.

Spijssuggestie Vegetarische lasagne met spinazie.

8,6

"Een heerlijke zachte Weizen. Een echte klassieker en een waar stijlicoon."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Mistig/dof, mooi diep goudgeel aanzicht. Schuimkraag zeer stabiel, vol en wit, doet zeer romig aan met ragfijne belletjes.

8,0 Neus Zoetmoutige geur. Kenmerkende tonen van rijp fruit, vooral banaan, lichte kruidnageltoon.

9,0 Smaak Lichtbruisend en zacht mondgevoel. Volle zachte frisse smaak met tonen van rijp fruit en lichte kruidnagel toon. Nasmaak een milde hopbitterheid met rijpfruittonen en een licht zoetje

Spijssuggestie Broodjes met Duitse worst en wijnzuurkool.

8,0

"Een meervoudige prijswinnaar, en dat is niet voor niets. Texels laat je met deze meibock het voorjaar beleven uit je glas. Heerlijk bij lamsvleesgerechten en kruidige voorjaarsgroente. Met dit bier proef je werkelijk het voorjaar."

Review : Texels Springtij
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Lichtmistig oranje, koperblond aanzicht. Schuimkraag vol, gebroken wit van kleur met fijne belletjes.

7,5 Neus Zoetmoutige geur, met tonen van rijp fruit, iets bloemige toon en een hele lichte toon van zoethout.

8,5 Smaak Lichtbruisende volle ronde zoetmoutige smaak. Fruitig met tonen van kruidnagel en zoethout. Nasmaak met een redelijk zachte hopbitterheid en tintelende kruidige zoete toon.

Spijssuggestie Voorjaarsstamppot van raapsteeltjes, uitgebakken spekjes en blokjes komeinekaas.

6,5

"Makkelijke doordrinker en dorstlesser maar in het geheel te vlak. Zicht doet veel beter vermoeden en dat is spijtig. Geprobeerd maar moet erkennen dat ik niet snel een tweede zal nemen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Dof goudgeel en troebel aanzicht. Schuimkraag vol en wit met kleine en mediumgrote belletjes. Schuimkraag redelijk stabiel.

6,5 Neus Lichte tonen van rijp fruit en lichte bloemige tonen.

6,0 Smaak Zachte vlakke smaak met weinig koolzuur. Bloemige tonen met een milde hopbitterheid. Nasmaak lichte hopbitterheid met een klein zuurtje en bloemige toon.

Spijssuggestie Niet interessant als maaltijdbegeleider.

7,8

"Een lekkere frisse dorstlesser voor de warme zomerdagen. Geen verassingen of uitgesproken smaken. Gewoon goed en degelijk witbier. ‘Gewoon goed’ is in dit geval absoluut een compliment."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Lichtmistig en bleekgeel aanzicht. Schuimkraag, wit, vol en zeer romig aandoend met ragfijne belletjes. Schuimkraag goed stabiel.

7,0 Neus Fris fruitige citrus met een licht kruidige ondertoon en een fleem tarwezuurtje.

8,0 Smaak Heel licht bruisend en zijdezacht mondgevoel. Zacht frisse citrussmaak met een lichtkruidige ondertoon en een klein tarwezuurtje. Nasmaak licht friszuur met een kruidig toontje en een zachte hopbitterheid.

Spijssuggestie Griekse salade met fetakaas en olijven.

8,0

"Een heerlijke frisse dorstlesser en doordrinker. De frisheid van een witbier gecombineerd met de kenmerkende tropische tonen en hop-kick van een IPA. De hop-kick is daarentegen niet overdreven maar netjes in balans met de frisheid. Dit gegeven maakt dit bier bijzonder toegankelijk voor liefhebbers van beide bierstijlen, zowel witbier als IPA."

Review : Jopen Nederwit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mistig/troebel en bleekgeel aanzicht.schuimkraag vol, wit en romig met fijne belletjes. Schuimkraag is goed stabiel.

8,0 Neus Spannende tonen van tropisch fruit en frisse citrus. Lichte toon van dennennaalden. Fruittonen van limoen en grapefruit.

8,0 Smaak Lichtbruisend en zacht mondgevoel. Frisse citrussmaken die tropisch aandoen in combinatie met een redelijke hopbitterheid en een klein zuurtje. Nasmaak licht kruidig, hopbitter en met een klein tintelend zuurtje.

Spijssuggestie Klassieke garnalencocktail met galia meloen en rucola.

6,1

"Egmonds Blonde is een biologisch abdijbier en wordt, volgens het etiket, gezien als ‘Het laatste wonder van Adelbert’. Wonderen zijn echter een kwestie van geloven. Feit is echter dat dit bier voor een blond, qua smaak, wat aan de vlakke kant is en niet echt uitgesproken. Drinkt wel makkelijk weg maar daar blijft het ook wel bij."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Mistig, licht oranje koperblond aanzicht. Schuimkraag bescheiden, wit met kleine en mediumgrote belletjes. Schuimkraag zakt snel in.

6,0 Neus Licht bloemig en heel licht zoetmoutig. Weinig opvallend.

6,0 Smaak Heel licht bruisend en zwakbittere smaak met lichte bloemige tonen. Nasmaak lichtbitter en een heel licht zoetje. In het geheel wat vlak van smaak en weinig uitgesproken.

Spijssuggestie Niet echt interessant als maaltijdbegeleider.