Lynn Koolenbrander Silvolde, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2430 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktLynn
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,1

"Deze mooie grape ale mag je gerust een beetje als wijn beschouwen, de kleur en de smaak komen aardig overeen met een milde rode wijn maar dit prachtige bier heeft een lichte koolzuurbubbel en valt heerlijk in de mond en mag gedronken worden op 6/7 graden. Goed voor bij een knisperend haardvuurtje maar ook zeker lekker op terras in de zon door zijn fruitige tonen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht De mooie troebele rode kleur doet je verbazen

5,1 Neus Er komt niet een heel rijkelijk boeket naar je toe maar maar de tonen van wijn/wijnvaten is wel duidelijk te herkennen

8,1 Smaak De smaak is net als de kleur verrassend te noemen, veel fruitsmaak en dan met name druif. Geen bittere afdronk maar de smaak blijft nog lang in de mond.

Spijssuggestie Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts en noten

7,8

"Een zomers biertje is terug te vinden in deze Prima Donna, een licht geel bier die troebel in het glas is en waarvan de schuimkraag onstabiel is en niet lang houd. De onmiskenbare geuren van citrus en tropisch fruit komen je tegemoet zodra je neus in het glas verdwijnt. Het is een lekkere doordrinkbare blond die prima (donna) tot zijn recht komt bij witte vis en salades."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Licht geel en troebel met een snel inzakkende onstabiele schuimkraag

7,9 Neus Heerlijke geur van citrus en tropisch fruit

7,0 Smaak Eerlijkheid bied mij te zeggen dat ik meer citroen en zurigheid had verwacht maar deze blonde doet het prima op het terras. De afdronk is licht bitter en blijft redelijk lang.

Spijssuggestie Salades, wit vis en jonge kazen

5,9

"Een licht mistig blond bier met een medium schuimkraag, licht fruitige geur evenals de smaak. In de smaak proef je nauwelijks de pruimen en de nasmaak is bitter, geen ''fan'' van koriander. Op de zonnige dagen zal dit bier wat sneller gedronken worden."

Review : Kutbier
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,1 Zicht Een licht mistig blond bier met een medium schuimkraag

4,5 Neus licht fruitige geur maar nodigde niet echt uit om een slok te nemen.

5,7 Smaak Helaas zijn de pruimen ver te zoeken en geeft het een (lichte) bittere nasmaak. Ook hier is korianderzaad gebruikt waar ik geen fan van ben.

Spijssuggestie Geen zware gerechten. Een salade met vijgen, fetakaas (wit vis) en balsamico zal voldoen.

7,2

"Een verfrissend biertje die in het voorjaar en zomer goed tot zijn recht komt. eenmaal in het glas heeft deze pineapple weizen een licht troebele goud gele kleur met een ongelijke schuimkraag die ook nog eens snel verdwijnt. De naam proef je terug in de mond, tropisch en zoet en is makkelijk te drinken. Geen flinke body maar wel een prikkeltje op de tong"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Mooi (goud/licht) geel en is licht troebel, de schuimkraag is medium,het structuur van de schuimkraag is onregelmatig en helaas verdwijnt het schuim snel, het koolzuur blijft mooi zichtbaar in het glas.

7,3 Neus tonen van banaan en natuurlijk ananas komen duidelijk naar voren

7,5 Smaak Zoals het ruikt zo smaakt het ook, ananas smaak met een knipoog van banaan door de weizen , de aroma's komen nog eens extra naar voren als je het doorslikt met een klein bittertje na. mondgevoel is prikkelend

Spijssuggestie niet te ingewikkelde recepten. frisse salades (met pangasius filet) , jonge kazen ( o.a port salut)