Leuntje Aarnoutse Siradan - France, Frankrijk

Bierista - 2 Badges - 2680 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktLeuntje
Bierista Bierdiploma
Badge Grolsch

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,3

"Ziet er appetijtelijk uit, maar waarom vind ik het nou niet echt lekker? Het voelt licht, waterig. Goeie hopsmaak, maar beetje saaie hop."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Heerlijke goudgele kleur, helder, mooie bijna-witte schuimkraag die niet heel lang blijft staan.

6,0 Neus Neusprikkelend zuurtje, fris, appelig.

6,0 Smaak Beetje waterig mondgevoel, hoppig,

Spijssuggestie Noten, blauwe kaas (of een salade met die twee). Lekker vette dingen, fish&chips bijvoorbeeld.

7,5

"Ik proefde voor de Bierista bieropleiding niet de alcolholvrije blonde van Affligem, maar een alcoholvrij Bière des Amis dat mij in de maag gesplitst werd door de plaatselijke bierspecialist (ik woon in de Franse Pyreneeën). Is ook Belgisch, dacht hij misschien... maar ambachtelijk is het volgens mij niet. Wel smaakvol!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi blond met lichte weerschijn, een heerlijke brede gelijkmatige off-white schuimkraag, die in het midden echter snel inzakt. Schuim hangt aan het glas.

6,0 Neus Beetje niksige geur, ik ruik maltextract en... bier.

7,5 Smaak Veel lekkerder en smaakvoller dan ik had gedacht (qua niet-ambachtelijk en alcoholvrij). Zoetig in de mond, lekker fris bruisje. Afdronk is bitter en iets zurig, en de nasmaak best gevarieerd. Blijft lekker lang hangen ook.

Spijssuggestie Salade met fijne balsamicodressing (zoetzuurtjes passen bij elkaar), tacochips met guacamole, kip. Frieten! Geen vis, lijkt me.

7,5

"Nee, ik proefde niet de alcolholvrije blonde van Affligem, maar een alcoholvrij Bière des Amis dat mij in de maag gesplitst werd door de plaatselijke bierspecialist (ik woon in de Franse Pyreneeën). Is ook Belgisch, dacht hij misschien... maar ambachtelijk is het volgens mij niet. Wel smaakvol! "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Mooi blond met lichte weerschijn, een heerlijke brede gelijkmatige off-white schuimkraag, die in het midden echter snel inzakt. Schuim hangt aan het glas.

6,5 Neus Beetje niksige geur, ik ruik maltextract en... bier.

7,0 Smaak Veel lekkerder en smaakvoller dan ik had gedacht (qua niet-ambachtelijk en alcoholvrij). Zoetig in de mond, lekker fris bruisje. Afdronk is bitter en iets zurig, en de nasmaak best gevarieerd. Blijft lekker lang hangen ook.

Spijssuggestie Salade met fijne balsamicodressing (zoetzuurtjes passen bij elkaar), tacochips met guacamole, kip. Geen vis, lijkt me.

8,1

"Ik woon in Frankrijk en heb niet alle bieren uit het bierpack voorhanden. Bij mijn (prima) bierspecialist vond ik geen Hefe-Weissbier van Paulaner, wel Weissbier. Daarover gaat dus deze review. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Smalle schuimkraag (of komt dat door mijn glas?). Mooie kleur, iets tussen en blond en amber in - is dit dus Witbier, of wordt het geklasseerd als Weizen? Helder, geen depot. Beetje tuttig etiket, maar wel rustiek en betrouwbaar uiterlijk. Dit lijkt een klassiek bier, geen modieus probeersel.

9,0 Neus Ruikt fris, prikkelend, fruitig maar niet zoet.

8,0 Smaak Niet al te bitter, fris. Toch geen Hoegaardentje van de strandtent. Waar zit het verschil? In de afdronk, daar proef je opeens een andere laag, iets moutigs misschien, iets zoetigs.

Spijssuggestie Vlees, vette vis, hete gerechten...