Leo Meijer Nieuwkoop, Nederland

Kenner - 3 Reviews - #bedanktBierista
Ik ben een bier enthousiast. Ik ben zo iemand die eerst even aan z’n biertje ruikt voor de eerste slok. Hij wiens ogen gaan fonkelen als hij over een mooi bier verteld aan z’n vrienden. Zo iemand die in een goed restaurant de sommelier ter verantwoording roept als ze alleen maar Bavaria schenken. Papa, die na het eten even een half uurtje niet gestoord wil worden omdat hij even van z’n biertje gaat genieten. De collega die bekend staat om het feit dat hij alleen water en bier drinkt; als er weer een mooie deal gescoord is gaat er een fles Moët open, en een biertje voor Leo. Hij die altijd wel zo’n vijf tot tien verschillende soorten bier in de kast heeft staan; die op de terugweg uit Brussel even stopt bij een slijterij om weer een paar biertjes te vinden die hij nog niet kent. Hij die bockbier in de kruipruimte heeft staan, omdat die het jaar erop nog lekkerder smaakt. En waarom ben ik zo enthousiast over bier? Simpel, omdat het mij intens gelukkig maakt. Als ik na een drukke dag op kantoor gestrest en een beetje knorrig thuis kom, en een mooie tripel open trek, dan kan ik die glimlach simpelweg niet onderdrukken. Dan is alles weer goed. Het ideale moment bestaat voor mij aan het einde van de dag, in de avondzon met een mooi glas bier. Volkomen gelukkig.

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,2

"Er komt een breed scala aan smaken naar boven, beginnend bij zoet, gevolgd door fruitigheid met vooral een bittere nasmaak. Een lekker en krachtig winterbier voor bij het knapperende haardvuur."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Koolzuur

7,5 Zicht Vol roodbruin met een fijne schuimkraag; een beetje troebel

6,5 Neus Hij ruikt vrij neutraal, veel minder dan je verwacht en zeker minder dan je proeft

9,0 Smaak Een gebalanceerd pallet van aroma's, gebrand mout, een vleugje koffie, chocola, karamel en rood fruit, met een licht bittere en peperige nasmaak

Spijssuggestie Lijkt me heerlijk met zachte geitenkaas

8,2

"Op de fles wordt aangegeven dat deze geen 8,5% maar 9% alcohol bevat. Dat merk je niet echt; door de zoete fruitige smaak is het een makkelijk winterbier, met een fijne frisse nasmaak. Heerlijk voor bij een franse blauweaderkaas."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig

7,0 Zicht Helder bruinrood bier, met een beige romigeschuimkraag die snel verdwijnt

8,5 Neus Gebrande mout en karamel, en bananenschuimpjes

8,5 Smaak Zoete karamelsmaak met een hint van noten, banaan en vanille, maar ook fris met een licht bittere nasmaak

Spijssuggestie Door de zoete, notige smaak prima bij een franse bauweaderkaas als een fourme d'ambert

9,2

"De Duvel Tripel Hop droog gehopt met Equinox is zeer delicaat. Mijn absolute favoriet uit de Tripel Hop serie van Duvel, door de perfect balans tussen het zoet-zure fruit, de hoppige bitterheid en een lekkere pit, waarbij geen van deze overheerst."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Kruidig
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Bijna als champagne; een heldere goudgele kleur, met hele fijne bubbels die lang blijven

9,5 Neus Met name de pit ruik je meteen, maar ook citrusfruit

9,5 Smaak Zeer aromatisch; fruit als citrus en papaya, gecombineerd met peper in perfecte balans met bitterheid

Spijssuggestie Als apperatief voor het eten, lekker in het avondzonnetje, is deze volgens mij het best