Leo.meijer

Leo Meijer Nieuwkoop

Bierista
3 Reviews
Ik ben een bier enthousiast. Ik ben zo iemand die eerst even aan z’n biertje ruikt voor de eerste slok. Hij wiens ogen gaan fonkelen als hij over een mooi bier verteld aan z’n vrienden. Zo iemand die in een goed restaurant de sommelier ter verantwoording roept als ze alleen maar Bavaria schenken. Papa, die na het eten even een half uurtje niet gestoord wil worden omdat hij even van z’n biertje gaat genieten. De collega die bekend staat om het feit dat hij alleen water en bier drinkt; als er weer een mooie deal gescoord is gaat er een fles Moët open, en een biertje voor Leo. Hij die altijd wel zo’n vijf tot tien verschillende soorten bier in de kast heeft staan; die op de terugweg uit Brussel even stopt bij een slijterij om weer een paar biertjes te vinden die hij nog niet kent. Hij die bockbier in de kruipruimte heeft staan, omdat die het jaar erop nog lekkerder smaakt. En waarom ben ik zo enthousiast over bier? Simpel, omdat het mij intens gelukkig maakt. Als ik na een drukke dag op kantoor gestrest en een beetje knorrig thuis kom, en een mooie tripel open trek, dan kan ik die glimlach simpelweg niet onderdrukken. Dan is alles weer goed. Het ideale moment bestaat voor mij aan het einde van de dag, in de avondzon met een mooi glas bier. Volkomen gelukkig.

Beoordelingen (3)

Leo
Bierista
8,2

Delirium Nocturnum

Er komt een breed scala aan smaken naar boven, beginnend bij zoet, gevolgd door fruitigheid met vooral een bittere nasmaak. Een lekker en krachtig winterbier voor bij het knapperende haardvuur.

Zicht 7,5

Vol roodbruin met een fijne schuimkraag; een beetje troebel

Neus 6,5

Hij ruikt vrij neutraal, veel minder dan je verwacht en zeker minder dan je proeft

Smaak 9,0

Een gebalanceerd pallet van aroma's, gebrand mout, een vleugje koffie, chocola, karamel en rood fruit, met een licht bittere en peperige nasmaak

Spijs suggestie

Lijkt me heerlijk met zachte geitenkaas
Op de fles wordt aangegeven dat deze geen 8,5% maar 9% alcohol bevat. Dat merk je niet echt; door de zoete fruitige smaak is het een makkelijk winterbier, met een fijne frisse nasmaak. Heerlijk voor bij een franse blauweaderkaas.

Zicht 7,0

Helder bruinrood bier, met een beige romigeschuimkraag die snel verdwijnt

Neus 8,5

Gebrande mout en karamel, en bananenschuimpjes

Smaak 8,5

Zoete karamelsmaak met een hint van noten, banaan en vanille, maar ook fris met een licht bittere nasmaak

Spijs suggestie

Door de zoete, notige smaak prima bij een franse bauweaderkaas als een fourme d'ambert
De Duvel Tripel Hop droog gehopt met Equinox is zeer delicaat. Mijn absolute favoriet uit de Tripel Hop serie van Duvel, door de perfect balans tussen het zoet-zure fruit, de hoppige bitterheid en een lekkere pit, waarbij geen van deze overheerst.

Zicht 8,5

Bijna als champagne; een heldere goudgele kleur, met hele fijne bubbels die lang blijven

Neus 9,5

Met name de pit ruik je meteen, maar ook citrusfruit

Smaak 9,5

Zeer aromatisch; fruit als citrus en papaya, gecombineerd met peper in perfecte balans met bitterheid

Spijs suggestie

Als apperatief voor het eten, lekker in het avondzonnetje, is deze volgens mij het best

Favoriete bieren

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket