Ingrid Wedzinga Bergen, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2545 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktIngrid
Bierista Bierdiploma
Badge Uiltje Brewing Company

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,0

"Makkelijk drinkbare IPA voor de beginnende IPA drinker. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Troebel bier met kleine foam laag.

7,6 Neus Citrus en nog eens citrus.

6,5 Smaak Een makkelijk toegankelijke IPA. Mag van mij meer bittere hop in. Een beetje doorsnee IPA. De Milkshake IPA van Jopen/brouwen door vrouwen is veel spannender qua smaak en kleur.

Spijssuggestie Vette vis. Zoals haring. Want hij is wel droog.

7,0

"Hertog Jan heeft een aardige 0.0 op de markt. Had er iets meer van verwacht. Voor mij is geur ook belangrijk en hij ruikt naar niks. Misschien heel in de vert wat mout. Gelukkig zit er wel een bittertje in het bier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Oogt als een pils en zo is hij ook bedoeld. Helder. Goudgeel.

Neus Je ruikt eigenlijk niks misschien heel in de verte mout.

7,0 Smaak Fruitig met een bittertje. Voor veel 0.0 drinkers een prima pils. Voor mij persoonlijk zou er iets meer pit in mogen. Met name bitters. Maar gelukkig zijn die er ook op de markt.

9,5

"December 2018. Mijn fles van 05/2016 opengetrokken. Wat een feest. Zo zou een vatgerijpt bier moeten smaken en ruiken. Eigenlijk weet je al genoeg als je het bier ruikt. Dit is een top bier. Jammer dat de fles leeg is."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Donker bruin/zwart

10,0 Neus Een sensatie. Je ruikt de cognac er boven uit. Maar ook een beetje koffie en kruiden (kruidnagel). Het wintergevoel, open haard en kerst daar doet dit bier aan denken.

10,0 Smaak Een fantastisch bier. Geweldig in balans. Het alcohol percentage is hoog maar dit proef je niet. Beter dan dit gaat het niet worden.

Spijssuggestie Hier zou ik echt van gaan genieten slokje voor slokje. En niet combineren met iets anders.

10,0

"Van de tap bij de brouwerij zelf, jong of van een aantal jaren oud geeft een groot verschil in smaak. Blijft een interessant en boeiend bier. "

Review : Orval
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht

8,0 Neus

9,0 Smaak Ken weinig bieren die zo complex van smaak zijn. Zou dit niet voorzetten aan een beginnend bierdrinker. Aanrader om een aantal flesjes te bewaren en elk jaar 1 op te drinken en daar een proefnotitie van te maken. Het bier zal steeds zachter van smaak worden.

Spijssuggestie Zou dit bier niet snel gaan combineren met een gerecht. Het is echt een bier om van te genieten. Bij een visgerecht zal de smaak snel te overheersend zijn. Leer genieten van dit prachtig mooi gemaakte bier.