Hertog jan vatgerijpt cognac

Hertog Jan Vatgerijpt Cognac

9,0 (1 beoordeling)

Hertog Jan Vatgerijpt Cognac is de Hertog Jan Grand Prestige die heeft gerijpt op cognacvaten. De rijpe donkere smaken van de Grand Prestige zijn daardoor verrijkt met cognac aroma's, een waanzinnige combinatie.

11.0%
Houtrijping
Intens en Uitdagend
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
14 °C
75 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Spook
Bierista
9,0

spook

Solide en bier waar Hertog Jan meteen de spijker op z'n kop slaat. Alles aan dit bier klopt. Gek toch; hoe je als niet liefhebber van cognac dit meteen als je gedeelde favoriet van de 4 varianten hebben.

Zicht 8,0

Mooi diep roodbruine kleur. Zicht is minder goed dan bijvoorbeeld de port variant, maar het ziet eruit als warm bier wat er staat. Zeker als je hem zo in het daglicht houdt.

Neus 8,1

Wat een heerlijk volle, kruidig, koffie achtig en lichtzoete geuren komen je neus binnen. Ben totaal niet een cognac liefhebber en toch had dit bier mij meteen in z'n macht. Geur die nog even langer blijft nahangen dan de anderen varianten.

Smaak 9,1

Ben zeer onder de indruk van dit bier bij de eerste slok. Een vol, kruidig en toch zachtbier komt binnen. Je proeft goed de subtiele koffie en chocolade hinten in het bier. God wat is deze lekker en blijft de smaak goed hangen.

Spijs suggestie

Dit bier kan bij zoveel zaken passen, maar ik zou het wel koppelen aan een hoofdgerecht. Beste zou zijn een lekkere stuk wild, zacht gezout sukade of mooie rosbief uit de over. Gecombineerd met lekker hartige groenten zoals broccoli et cetera.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket