Anouschka Van der Schee Leusden, Nederland

Bierista - 4 Badges - 2795 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktAnouschka
Juf, journalist én nu ook Bierista. Love my life.
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt
Badge Uiltje Brewing Company
Badge Grolsch

Top 10 - 2022

1. 'n Steekje Los

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,2

"Prachtig zwart ondoorzichtig bier met een mooie beige schuimkraag. Na het inschenken mooie belletjes! Geur chocola en drop. Smaak lijkt eerst licht, maar vrijwel meteen proef je de body van dit bier. De nasmaak is fantastisch. Intens, chocola, koffie en drop. Tis echt een plaatje, lijkt net koffie en smaakt als een vloeibaar dessert. "

Review : Guinness Draught
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Net een sjieke koffie die je in een restaurant krijgt. Een vloeibaar toetje.. bijns zwart bier, met een beige volle schuimkraag met veel bubbeltjes vlak na inschenken. Prachtig gezicht.

8,0 Neus Aroma’s van koffie, drop en chocola en toch een soort frisse geur. Wekt de nieuwsgierigheid op!

7,5 Smaak Echt een vloeibaar toetje. Smaak vol, maar ook fris. Nasmaak zeer intens en lang. Chocoladeboontjes nasmaak, waarna de bitterheid ook goed tot zijn recht komt.

Spijssuggestie Warme apfelatrudel of juist een ijsdessert.

6,5

"Mooie grote beige schuimkraag op troebel karamelkleurig bier. Geur sterk moutig en citrus. Verwacht vol mondgevoel, maar naar mijn smaak te waterig. Wel goed bitter en lekker lange nasmaak. Tonen van karamel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooie grote beige schuimkraag op karamelkleurig bier. Ziet er warm uit.

6,0 Neus Ruikt sterk naar mout en citrus, beetje zuur.

6,5 Smaak Lichte smaak van karamel en drop vooral in de hele lange nasmaak. Dat is wel lekker. Tijdens het drinken zelf vind ik het bier wat te waterig. Door de kleur verwachtte ik een vollere smaak. Nasmaak is wel heerlijk.

Spijssuggestie Kruidig eten, pittig, zout.. Dat is waar ik zin in krijg tijdens het drinken.

8,0

"Zeer bittere IPA met verrassende aroma’s van citrus, mandarijn en ook iets van een frisse bosgeur. Lekker vol en bruisend in je mond. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Mooi helder, halfdoorschijnend geel/oranje bier. Past bij de citrus aroma’s. Mooie grote schuimkraag, die helaas wel snel zakt.

7,0 Neus Hele sterke geur, vooral citrus en zelfs de bitterheid ruik je al helemaal.

8,5 Smaak Er gebeurt een hoop in je mond en dat is leuk! Veel koolzuur, prikt zelfs na op je lippen. Op het blikje staat ook ‘and aims for the lips’, dat klopt! Je proeft citroen, mandarijn en iets van een frisse bosgeur. Ook proef je meteen bitterheid. In de lange nasmaak blijft het bitter, maar komt de mandarijn ook weer terug!

Spijssuggestie Borrelplank. Dit bier heeft van zichzelf al zoveel smaken en sensaties, daar zou ik alleen kleine hapjes bij eten.