7,8

Pauw Zwaar bier

Bierbrouwerij De Pauw (11)

Pauw Zwaar Bier is een Belgian Ale. Een troebel, amber-karamelkleurig bier met toetsen van anijs en zoethout.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
7,8

Het oordeel van de Bierista's

Pauw Zwaar bier is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,7

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Pauw Zwaar Bier met, volgens het etiket, drie kruiden. (steranijs, kaneel en koriander) Het bier is door de ambachtelijke brouwer aangegeven als een Belgisch Ale. Zoals bij de meeste Pauw speciaalbieren mag je ook dit Zwaar Bier met tamelijk geweld het glas in klotsen om een dikke schuimkraag te krijgen. Deze zakt dan toch snel weg en bij de laatste slokken is er niets meer van over. De smaak van anijs vind ik over het algemeen al snel te overheersend maar in dit geval is dat nét niet aan de orde en na het nuttigen van iets anders eetbaars verdwijnt de lang hangende anijs na-smaak snel waarna het feest opnieuw kan beginnen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht Amberkleurig en troebel nadat ik het depot heb los gewalst en toegevoegd in het glas. Vol met bruinige schuimkraag die iets te snel weg trekt zonder dat dit de smaak nadelig beïnvloedt.

7,6 Neus Kruidig en zoet. Overduidelijk anijs en een beetje kaneel. Uniek ambachtelijk.

7,9 Smaak Ambachtelijke smaken. Anijs overheerst maar gelukkig nét niet te veel. Beetje drop ook maar dat zal door de anijs komen. Kaneel tonen zijn ook waarneembaar maar met de koriander had ik het moeilijk, die heb ik niet kunnen herkennen. In totaal is de smaak iets minder zwaar, dik en vol dan ik had verwacht maar dit bier is wel opvallend lekker en bijzonder van smaak. De afdronk wordt overheerst door anijs en blijft lang hangen. Na het nuttigen van iets anders eetbaars is dit snel verholpen en verlang je alweer naar de volgende slok.

Spijssuggestie Gewoon zitten, schenken en genieten. Of bij vette vis, kruidige en vleesgerechten, pittige en belegen kaas.

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen