Bierbrouwerij De Pauw (11)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Pauw Zwaar Bier met, volgens het etiket, drie kruiden. (steranijs, kaneel en koriander) Het bier is door de ambachtelijke brouwer aangegeven als een Belgisch Ale. Zoals bij de meeste Pauw speciaalbieren mag je ook dit Zwaar Bier met tamelijk geweld het glas in klotsen om een dikke schuimkraag te krijgen. Deze zakt dan toch snel weg en bij de laatste slokken is er niets meer van over. De smaak van anijs vind ik over het algemeen al snel te overheersend maar in dit geval is dat nét niet aan de orde en na het nuttigen van iets anders eetbaars verdwijnt de lang hangende anijs na-smaak snel waarna het feest opnieuw kan beginnen."
Pieter G