7,8

Pauw Zwaar bier

Bierbrouwerij De Pauw (11)

Pauw Zwaar Bier is een Belgian Ale. Een troebel, amber-karamelkleurig bier met toetsen van anijs en zoethout.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Pauw Zwaar bier is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,7

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Pauw Zwaar Bier met, volgens het etiket, drie kruiden. (steranijs, kaneel en koriander) Het bier is door de ambachtelijke brouwer aangegeven als een Belgisch Ale. Zoals bij de meeste Pauw speciaalbieren mag je ook dit Zwaar Bier met tamelijk geweld het glas in klotsen om een dikke schuimkraag te krijgen. Deze zakt dan toch snel weg en bij de laatste slokken is er niets meer van over. De smaak van anijs vind ik over het algemeen al snel te overheersend maar in dit geval is dat nét niet aan de orde en na het nuttigen van iets anders eetbaars verdwijnt de lang hangende anijs na-smaak snel waarna het feest opnieuw kan beginnen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht Amberkleurig en troebel nadat ik het depot heb los gewalst en toegevoegd in het glas. Vol met bruinige schuimkraag die iets te snel weg trekt zonder dat dit de smaak nadelig beïnvloedt.

7,6 Neus Kruidig en zoet. Overduidelijk anijs en een beetje kaneel. Uniek ambachtelijk.

7,9 Smaak Ambachtelijke smaken. Anijs overheerst maar gelukkig nét niet te veel. Beetje drop ook maar dat zal door de anijs komen. Kaneel tonen zijn ook waarneembaar maar met de koriander had ik het moeilijk, die heb ik niet kunnen herkennen. In totaal is de smaak iets minder zwaar, dik en vol dan ik had verwacht maar dit bier is wel opvallend lekker en bijzonder van smaak. De afdronk wordt overheerst door anijs en blijft lang hangen. Na het nuttigen van iets anders eetbaars is dit snel verholpen en verlang je alweer naar de volgende slok.

Spijssuggestie Gewoon zitten, schenken en genieten. Of bij vette vis, kruidige en vleesgerechten, pittige en belegen kaas.

Jopen en 't Taphuys bundelen krachten

Jopen, de Haarlemse Craft brouwerij heeft een strategische samenwerking aangekondigd met 't Taphuys.

Verder lezen

Nieuw: Hazy & Romige Psycho Cyclops NEIPA van Maximus

Met vijf zorgvuldig geselecteerde hopsoorten – Citra, Citra Cryo, Mosaic, El Dorado en Idaho7 – biedt deze NEIPA een tropische fruitervaring.

Verder lezen

Grolsch blijft inzetten op duurzaamheid: Highlights 2023 online

Bij Grolsch staat duurzaamheid hoog op de agenda, en dat blijkt uit de indrukwekkende resultaten die de brouwerij in 2023 heeft geboekt.

Verder lezen

Playground Non Alcoholic IPA nu verkrijgbaar op fust

vandeStreek Bier kondigt met trots aan dat hun meest bekroonde bier, Playground Non Alcoholic IPA, vanaf nu verkrijgbaar is op fust.

Verder lezen