Bierbrouwerij De Pauw (11)
Wellicht ben je deze zomer al lekker weggeweest, of misschien ga je nog. Heerlijk. Of je nu van zon, zee en strand houdt of van een actievere vakantie: het proeven van een aantal lokale bieren hoort daar - wat ons betreft - zeker bij. Zo'n reis kun je in december ook maken, maar dan vanaf de bank thuis.
Verder lezenWat hebben Piet Parra, Morrison Schiffmacher, Iwan Smit, Franky Sticks en Hedof gemeen? Het zijn allemaal iconische creatieven die in het verleden het Duvel Designer Glas hebben mogen ontwerpen. Een prachtig rijtje waar de Brabantse Loes van Delft zich onlangs aan toe heeft mogen voegen.
Verder lezenGlitterbier met hibiscus en rozenwater? Ontdek Zatisfyer, het sprankelende bier voor iedereen!
Verder lezenHet is één van de meest geliefde buurtcafés van Utrecht: Café Lombok. Een café dat vernieuwt gaat worden per oktober, want de eveneens Utrechtse brouwer VandeStreek neemt het over.
Verder lezen
"Pauw Zwaar Bier met, volgens het etiket, drie kruiden. (steranijs, kaneel en koriander) Het bier is door de ambachtelijke brouwer aangegeven als een Belgisch Ale. Zoals bij de meeste Pauw speciaalbieren mag je ook dit Zwaar Bier met tamelijk geweld het glas in klotsen om een dikke schuimkraag te krijgen. Deze zakt dan toch snel weg en bij de laatste slokken is er niets meer van over. De smaak van anijs vind ik over het algemeen al snel te overheersend maar in dit geval is dat nét niet aan de orde en na het nuttigen van iets anders eetbaars verdwijnt de lang hangende anijs na-smaak snel waarna het feest opnieuw kan beginnen."
Pieter G