6,8

LagerLab No. 3 Tripel Lager

Brouwerij Noordt (48)

LagerLab No. 3 Tripel Lager is een experiment van Brouwerij Noordt. Deze Tripel is niet gebrouwen met een gebruikelijk bovengist, maar met een ondergist. Het is een zogenaamde Tripel Lager. Het goudgele bier heeft de uiterlijke kenmerken van een klassieke Tripel, maar is wat strakker in zijn aroma's, minder weelderig qua fruitige aroma's. Lichte mouttonen, honing en een medium bitterheid.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.1%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6-8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Ondergistend
Hopsoorten
Perle, Hallertau Mittelfruh
Mout
Pilsener, Tarwemout, Havermout, koriander en sinaasappelschil
Plato
17.5 °P
IBU
25
EBC
16

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

LagerLab No. 3 Tripel Lager is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,8

Smaak

6,8

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Een ondergistende Tripel, hoe is het mogelijk?! Dit is een prachtig experimenteel bier. Opvallend is de doordrinkbaarheid van dit bier met aroma's van geel fruit, lichte mouttonen en een medium bittere afdronk."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Goudgeel bier met een medium, wat inzakkende schuimkraag.

6,8 Neus Licht fruitige aroma's overheersen; moutige aroma's op de achtergrond.

6,8 Smaak Een krachtig bier met maar weinig zoetheid. Een bovengistende Tripel is zwaar en zoet. Deze Tripel Lager is lichtvoetig, doordrinkbaar en je blijft maar nippen.

Spijssuggestie Gerijpte kazen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen