6,8

LagerLab No. 3 Tripel Lager

Brouwerij Noordt (47)

LagerLab No. 3 Tripel Lager is een experiment van Brouwerij Noordt. Deze Tripel is niet gebrouwen met een gebruikelijk bovengist, maar met een ondergist. Het is een zogenaamde Tripel Lager. Het goudgele bier heeft de uiterlijke kenmerken van een klassieke Tripel, maar is wat strakker in zijn aroma's, minder weelderig qua fruitige aroma's. Lichte mouttonen, honing en een medium bitterheid.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.1%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6-8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Ondergistend
Hopsoorten
Perle, Hallertau Mittelfruh
Mout
Pilsener, Tarwemout, Havermout, koriander en sinaasappelschil
Plato
17.5 °P
IBU
25
EBC
16

Mijn bieren

6,8

Het oordeel van de Bierista's

LagerLab No. 3 Tripel Lager is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,8

Smaak

6,8

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Een ondergistende Tripel, hoe is het mogelijk?! Dit is een prachtig experimenteel bier. Opvallend is de doordrinkbaarheid van dit bier met aroma's van geel fruit, lichte mouttonen en een medium bittere afdronk."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Goudgeel bier met een medium, wat inzakkende schuimkraag.

6,8 Neus Licht fruitige aroma's overheersen; moutige aroma's op de achtergrond.

6,8 Smaak Een krachtig bier met maar weinig zoetheid. Een bovengistende Tripel is zwaar en zoet. Deze Tripel Lager is lichtvoetig, doordrinkbaar en je blijft maar nippen.

Spijssuggestie Gerijpte kazen

Nog tot 31 maart bieren inschrijven voor 10e Dutch Beer Challenge

De tiende editie van de Dutch Beer Challenge staat op de planning en belooft een waar spektakel te worden.

Verder lezen

De bitterwaarden van bier worden uitgedrukt in IBU's

Bitterheid is een belangrijke smaakcomponent in bier. Wist je dat de bitterheid objectief te meten is? De waarde wordt uitgedrukt in IBU's.

Verder lezen

Gulpener Blond met een vleugje Vlierbloesem

Zet je schrap voor de nieuwste aanwinst van Gulpener: Blond Vlierbloesem, rechtstreeks uit het hart van Limburg.

Verder lezen

St. Patrick's Day kleurt Nederland groen

Op 17 maart is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland die ook in Nederland steeds meer omarmd wordt.

Verder lezen