8,3

Kompaan Pepernoten Pastry Stout

Kompaan Bier (63)

Kompaan Pepernoten Pastry Stout is een modderig, dik en zwaar bier van 10,0%. De oorspronkelijke naam van deze serie is "Blubberdikkejetsers", en hoewel dit niet de meest verfijnde naam is zijn deze bieren zijn echt delicate wezens. Gemakkelijke vervangers voor een stevig dessert of een kleurrijke verjaardagstaart.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
44 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

Kompaan Pepernoten Pastry Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,7

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Zoete, kruidige pastry stout voor een goed avondje thuis terwijl het buiten koud is. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht super donker zwart, niet doorzichtig. Beige stevige schuimkraag met fijne en grote bellen

8,4 Neus Ruikt super kruidig; kruidnagel, cardemom, speculaaskruiden. Volle geur en licht zoetig.

7,9 Smaak Heel zoet, hartige smaak met speculaas kruiden.

Spijssuggestie kruidnoten, lekkere verse oliebol met krenten en suiker

8,3

"Smaakt wel echt naar pepernoten"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,3 Zicht Erg donder met een creme kleurige schuimkraag

8,5 Neus Kruiden en specerijen

8,1 Smaak Pepernoten en dik romig bijna en erg kruidig

Spijssuggestie Pittige en belegen kazen en zoete desserts en stoofpotjes

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen