7,6

Klein Duimpje Proud to be Stout

Brouwerij Klein Duimpje (36)

Klein Duimpje Proud to be Stout is een dikke stevige, vette Imperial Russian Stout met veel bramen en 7 verschillende soorten mout en Challenger hop.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Klein Duimpje Proud to be Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,0

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,1

"Moutig, bramig"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Bruin, troebel, dunne bruine schuimkraag en lichte bruis

6,3 Neus Moutig

7,5 Smaak Moutig, bramig

6,3

"Dit is een hele aparte. Een vette Imperial Russian Stout, vol met zwarte bramen en maar liefst 7 soorten mout. Hoewel ik écht geen liefhebber ben van een Stout, waardoor ik dit bier nooit hoog kan waarderen, vind ik dit wel een bijzondere. Met name door de lading zwarte bramen die dit bier natuurlijk flink zoet en fruitig maakt. Een Stout met bijzonder karakter."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Heel donker bruin van kleur. Alleen bij wild inschenken ontstaat een kleine bruine schuimkraag die snel weg trekt. Erg weinig koolzuur. Het inschenken lijkt wel op het schenken van een sapje. Misschien niet ongewoon bij een Stout maar ik vind weinig koolzuur en geen schuim een gemis bij een bier.

6,5 Neus Onmiskenbaar zijn natuurlijk de gebrande mout en de Blackberry's. Fruitig en zoet maar vanaf nu weet ik wat wel eens wordt bedoeld met 'de geur van hooi' of 'de geur van een paardendeken'. Beide geuren nooit eerder waargenomen maar nu ken ik ze dus, dankzij Proud to be Stout. En hoewel de geuren 'hooi' en vooral 'paardendeken' toch wel merkwaardig zijn bij bierproeven, snap ik nu dat ook deze een plek kunnen hebben. Maar toch, een paardendeken... (Gelukkig komen 'hooi' en 'paardendeken' niet al te herkenbaar terug in de smaak!)

6,4 Smaak Gebrande mout overheerst zoals je bij een Stout kunt verwachten. Hier moet je liefhebber van zijn om dit bier hoog te kunnen waarderen. De smaak van de zwarte bramen is toch iets minder heftig aanwezig dan ik had verwacht. Ik proef ook iets van rode wijn. De nasmaak bevat alcohol en nabitter.

Spijssuggestie Kruidige en vleesgerechten.

9,4

"Top bier, heerlijke volle smaak beleving, fijne nasmaak. Geniet bier."

Erwin Boogerd

1.070

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Mooi donker(zwart) van kleur met een lichtbruine schuimkraagje erop.

8,6 Neus Ruikt moutig, caramel

9,0 Smaak Stevige smaakgevoel ,volle body

Spijssuggestie Oude kaasjes en gedroogde worstjes(borrelplank).

Met deze bieren geniet je meer van zomerse dagen

Het zonnetje schijnt, het is warm, tropisch en de avonden zijn lang en zwoel. Wat drink je dan? Wij hebben een aantal dorstlessende tips.

Verder lezen

De UEFA Champions League Trophy bij de Heineken® Experience

Op 25 en 26 juli 2024 staat de UEFA Champions League Trofee in de Heineken® Experience in Amsterdam.

Verder lezen

Niet halen EK-finale dubbel bitter voor biersector

Niet alleen de Oranjesupporters waren zwaar teleurgesteld dat het Nederlands Elftal de finale van het EK niet heeft gehaald.

Verder lezen

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen