7,5

Klein Duimpje Bairs IV Barrel Aged IRS

Brouwerij Klein Duimpje (32)

Klein Duimpje Bairs IV Barrel Aged IRS is een zwaar en vol bier met veel zoete moutige tonen. Het basisbier, een Russian Imperial Stout, heeft niet minder dan 22 maanden gerijpt op een Bladnoch whiskyvat. Die lagering geeft een extra dimensie aan de toch al zo rijke Russian Imperial Stout.

Details

Alcohol
13.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Klein Duimpje Bairs IV Barrel Aged IRS is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,3

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Een boeiend bier in een poging tot veelzijdige vatrijping (in een meermalen gebruikt vat en daarom gestuwd door toevoeging van bramen, krieken, druiven, zwarte bes en sleedoorn, de laatste uit de duinen niet ver van de brouwerij in Hillegom en om eens uit te testen wat dat oplevert). Het is de Barrel Aged Imperial Russian Stout Limited Edition (219 084) met 13% alcohol en zit in een grote stevige fles van zo'n 75 cl."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,3 Zicht Zwart/kleine rode gloed (tijdens inschenken bruin), ondoorzichtig en met koolzuur. De schuimkraag is fijn, wat donkerbruin en ebt direct weg.

7,4 Neus Wat opvalt is als eerste de geur van hout, dan nog wat alcohol en donkere mout.

7,7 Smaak Prachtig complex bier met meerdere te volgen lijnen in verschillende richtingen., die samenkomen. Er is duidelijk hout, er is wat zoet en zout en een onderlaagje mokka. Onscherpe kruidigheid. Een geraffineerd samenspel is ontstaan hier na 22 maanden vatrijping. Er is licht bitter en ook sporen van alcohol zijn aanwezig. Er is iets van fruit (besjes smaak). Bier om wel langzaam drinkend te ontdekken en zeker niet te koel. Rijping op Europees eiken (dus geen vanille), wel op een whisky vat dat al een aantal keren was gebruikt voor andere bieren. Geprobeerd is dus verder te gaan door toevoeging van allerlei kruidige en fruitige elementen. Jammer dat de houttoon iets te nadrukkelijk toch aanwezig is (wellicht door de vele malen gebruik van het vat, waardoor resten van de oorspronkelijke bezetting gesleten zijn). Volgens de Brouwerij is het bier Tenminste Houdbaar Tot: Oneindig. Dat maken wij dus niet meer mee. Voor nu is ie in ieder geval nog iets te rauw. Beter doorrijpen in die fles. In de nasmaak iets droog en licht ziltig (vermoedelijk van de sleedoorn uit de duinen vlakbij de zilte Noordzee).

Spijssuggestie Kan natuurlijk bij fraai bereide wat donker aangebraden vlezen.

Grand Prestige Dag 2023: een dag vol biergenot

Op zaterdag 1 april kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen tijdens het jaarlijkse Grand Prestige festijn, een dag waar al lang naar uitgekeken wordt.

Verder lezen

Het is eindelijk tijd voor een Sunny Day

Jopen gaf z’n Sunny Day IPA een nieuw brouwrecept en het resultaat is een fruitiger en zachter bier dat verkoeling biedt tijdens zonnige lentedagen.

Verder lezen

Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

De Rotterdamse bierbrouwerij Vet & Lazy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen.

Verder lezen

Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

Ontdek de beste voorjaarsbieren via Bierista. Proef de lente op zijn best met Bax Bier Rokkenjager, St. Bernardus Wit en vandeStreek Zonnesteek.

Verder lezen