6,7

Kleiburg Quadrupel Poorter

Brouwerij Kleiburg (8)

Kleiburg Quadrupel Poorter verenigt het beste van twee bierstijlen: de poorter, afgeleid van de Engelse Porter en de zware Quadrupel. Donkere mout, kardemon en zoethout geven deze zware jongen een fijn en smaakvol karakter.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.7%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
6,7

Het oordeel van de Bierista's

Kleiburg Quadrupel Poorter is beoordeeld met een gemiddelde van 6,7 door onze Bierista's

6,7

Smaak

6,7

Zicht

6,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,7

"Protestants stadskloosterbier afkomstig van het Kleiklooster, een spirituele en gastvrije plek in een galerijflat in de Bijlmer (stadswijk in Amsterdam). Daar schuilt op zich al een soort ongerijmdheid in. Met dit bier brouwen ze buiten de lijntjes van de tradionele Belgische kloosterbieren, waar ze zich graag op baseren. Geen lichtzinnig drankje deze zwaar op de impressie en illusie leunende Quadrupel, die ook nog een poorter wil zijn. Gezamenlijk een heftig bier opleverend, dat niet zomaar weg drinkt. Met zwarte kardemom (kamfer en rookachtig , maar dat proef je niet in directe zin) en zoethout. Gelagerd op in bourbon (whiskey) gedrenkt eiken. Alles voor een zwaar op de maag liggende en laxerende complexiteit."

Ton van der Koppel

19.670

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,7 Zicht Zwart, ondoorzichtig en vol koolzuur. Stevig gevuld, beetje grof en beige schuim, dat geleidelijk inzakt.

6,6 Neus In de geur donker mout.

6,7 Smaak De smaak is donker moutig en licht dropperig in een bier met zwaar verloop. Zoetig met fractie karamel en honing en een glimp van (donker) rood fruit. Er heerst een wat afwijkend soort van bitterheid, die bijdraagt aan de zwaarmoedigheid van dit hevige donkere bier met het zoetje en iets fruitigs als lichtpuntjes. Zeker niet ieders ding en geen vrolijke doordrinker. In de nasmaak het gebruikte zoethout.

Spijssuggestie Donker gebraden/geroosterd rood vlees.

Wat zijn jouw favoriete bieren van 2020?

Wat zijn de 100 populairste bieren van 2020? Stem mee en bepaal welke bieren op tweede kerstdag in de Bierista Bier Top 100 staan!

Verder lezen

Proef Brouwersnös en doe de gratis speedcourse

Maak nu kennis met Brouwersnös, de nog niet ontdekte bierparel in de Achterhoek. Bestel het exclusieve bierpack en doe de gratis speedcourse.

Verder lezen

Bierista® Speedcourse | Brouwersnös

Schaaf gratis je bierkennis bij met de gratis speedcourse over Brouwersnös en kom alles te weten over de brouwerij uit Groenlo.

Verder lezen

Bierbabbel met De Dochter van de Korenaar

Bierista Carlo had het genoegen voor een bierbabbel met de brouwers Ronald en Monique Mengerink van de Dochter van de Korenaar.

Verder lezen