7,8

K.E.G.S. Extra stout

K.E.G.S. (4)

Stout draait om graan, daarom gebruiken we niet alleen drie verschillende soorten maar ook drie verschillende manieren om deze te behandelen voor net dat beetje Extra

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.3%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

K.E.G.S. Extra stout is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,6

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Moutig, lichte koffie, licht zoet"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Donker, helder, goede bruine schuimkraag en lichte bruis

7,0 Neus Moutig.

7,5 Smaak Moutig, lichte koffie, licht zoet

8,0

"Een krachtige stout waarin de geroosterde mout de overhand heeft, maar niet overheersend wordt. De body is vol genoeg om voor een goede balans te zorgen. Het vrij hoge alcoholpercentage valt in eerste instantie niet op, maar geeft een verwarmend gevoel."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker roodbruin, bijna zwart, bier met een romige karamelkleurige schuimkraag die mooi blijft staan.

8,0 Neus Geur van geroosterde mout, met tonen van koffie en chocolade en een lichte zoete fruitigheid van gedroogd rood fruit.

8,0 Smaak De geroosterde mout zorgt voor een wat bittere koffiesmaak gecombineerd met zeer pure chocolade. De body is vol met een lichte koolzuurprikkeling. De nasmaak is vrij droog en bitter, waarin vooral de geroosterde mout voor de bitterheid zorgt. Aan het einde komt er een lichte fruitigheid van gedroogd rood fruit bij.

Spijssuggestie Pittige kazen, stoofvlees.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen