Jopen Meesterstuk 2017 BA No2. Jack Daniel's

8,4 (1 beoordeling)

Jopen Meesterstuk 2017 is een traktatie op zich. Het wordt nog mooier als dit zware bier een tijd lang heeft mogen rijpen op whiskyvaten van Jack Daniel's. Een prachtige combinatie van smaken met vanille, hout en gember geven complexiteit. Keltisch zeezout zorgt voor nog eens een snufje extra.

10.5%
Barrel Aged
Intens en Uitdagend
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
8,4

Casper Meenink

De rijping op vaten waarin Jack Daniels heeft gelegen geeft dit Meesterstuk een bijzondere wending. Dit begint al bij de geur, waarin vanille direct de boventoon voert. Waar in de “gewone” variant zeezout en gember de boventoon voeren schuift in de Barrel Aged JD het hele smaakpalet naar een zoet, rijk aroma. Het lichtzure, ietwat frisse aroma maakt dan ook plaats voor rijke tonen van vanille en iets wat doet denken aan dadels. De chocolade is zeker terug te vinden, en gaat subtiel samen met het vanillearoma. Een krachtig en rijk bier waar je, zeker voor de open haard, heerlijk de tijd voor kunt nemen.

Zicht 7,0

Een ondoorzichtig, nagenoeg zwart bier met een redelijk grove schuimkraag. Deze mokkabruine schuimkraag zakt aardig vlot weg.

Neus 8,0

De vanilletonen en geur van bourbon vliegen gelijk naar voren. Het is dan ook duidelijk dat de vatrijping zijn sporen nalaat. Chocolade is terug te vinden, begeleid door een aroma wat doet denken aan zoete dadels.

Smaak 8,6

Het chocoladearoma dat in het “gewone” Meesterstuk 2017 terug te vinden is krijgt gezelschap van een rijke vanilletoon door de vatrijping. Het zeezout wordt flink naar de achtergrond geschoven, waardoor het podium vrijgemaakt wordt voor rijke, zachtzoete aromas van chocolade, vanille, dadels en donkere karamel.

Spijs suggestie

Zoete desserts, vijgen, dadels
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket