Jopen Bier (218)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"De rijping op vaten waarin Jack Daniels heeft gelegen geeft dit Meesterstuk een bijzondere wending. Dit begint al bij de geur, waarin vanille direct de boventoon voert. Waar in de “gewone” variant zeezout en gember de boventoon voeren schuift in de Barrel Aged JD het hele smaakpalet naar een zoet, rijk aroma. Het lichtzure, ietwat frisse aroma maakt dan ook plaats voor rijke tonen van vanille en iets wat doet denken aan dadels. De chocolade is zeker terug te vinden, en gaat subtiel samen met het vanillearoma. Een krachtig en rijk bier waar je, zeker voor de open haard, heerlijk de tijd voor kunt nemen."
Casper Meenink