7,5

Jopen Ex-Girlfriend BA Ruby Port & Jamaicaanse Rum

Jopen Bier (146)

Jopen Ex-Girlfriend BA Ruby Port & Jamaicaanse Rum is een Eisbock. Het bier is 255 dagen gerijpt op Ruby Port en Jamaicaanse rum.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.3%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Jopen Ex-Girlfriend BA Ruby Port & Jamaicaanse Rum is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,0

Smaak

7,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Ook dit is weer een bier wat warmer gedronken moet worden als direct vanuit de koelkast. Bij koude temperaturen is er alleen een overheersende rum geur en smaak. Als het bier wat warmer wordt komt ook de fruitigheid van de port wat meer boven. Het bier krijgt bij warmere temperaturen ook een dikker, ronder, mondgevoel. Maar zelfs bij kamertemperatuur blijft deze barrel aged variant van de Jopen Eisbock voor mij wat te 'boozy'. Het alcoholische karakter verdringt de mooie smaken van het bier."

Ben Maas

8.285

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Mooie donker roodbruine kleur met weinig crème kleurig schuim wat ook snel verdwijnt. Flink zwenken levert opnieuw schuim op wat ook weer snel verdwijnt.

8,0 Neus Allereerst rum en karamel. Gebrande mouten. Als het bier warmer wordt komt ook de fruitigheid van de port naar boven.

7,0 Smaak Vooral veel alcohol wat je proeft. Allereerst de rum, later de port. Bij warmere temperaturen komen tonen van gedroogde vruchten, rozijnen naar boven en wat koffie bitters. Het bier blijft nogal alcoholisch waardoor complexe smaken overtroefd worden.

Spijssuggestie Oude kaas, chocolade dessert.

Uiltje komt met drie nieuwe specials

Uiltje Brewing Company komt met drie nieuwe specials. Binnenkort verkrijgbaar bij de betere slijterijen en online shops.

Verder lezen

Bierboek met schuim

Bierboek met schuim van Ivo Thijssen en Has van Goethem is een heerlijk bierboek; om dorst van te krijgen.

Verder lezen

Op zoek naar smaak

'Op zoek naar smaak' is de titel van een documentaire, waarin Perry de Man op zoek gaat naar het bier in het glas van Rembrandt.

Verder lezen

Wat zijn jouw favoriete hopspots?

De zomer is begonnen. Wij zijn erg benieuwd waar jij deze zomer bier drinkt. Wat zijn jouw favoriete hopspots in Nederland?

Verder lezen