8,7

Jopen De Verloren Zoon #6

Jopen Bier (215)

Jopen De Verloren Zoon #6 is een Barrel Aged Barley Wine. Het bier heeft 345 dagen gerijpt op Ben Nevis whiskyvaten. Fluweelzacht met tonen van karamel en kruidige toetsen

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

Jopen De Verloren Zoon #6 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,6

Smaak

8,4

Zicht

8,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"Barley Wine die duidelijk laat merken uit welk vaatje het getapt is. Na 1 flesje wil je blijven genieten (bij die al dan niet denkbeeldige open haard) met nog eentje. Ten minste houdbaar tot december 2038 deze versie en dat betekent dat ie dus ook nog wat jaartjes kan blijven rijpen in de fles onder juiste condities (kelder koel en donker)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,9 Zicht Zwart met ietsje rode weerschijn, ondoorzichtig en vol koolzuur. Beperkt licht beige en fijn tot grover schuim, dat vrij snel inzakt.

9,1 Neus Sterke geur van houtlagering na 345 dagen, waarin met name tonen van het hout als van de voormalige vat bewoner Ben Nevis Schotse Single Malt Whisky naar voren treden.

9,1 Smaak Volle warme whisky doortrokken licht zoetige smaken met wat chocolade en iets karamel. Vettig als olie en goed in balans tussen het oorspronkelijke bier en de vatrijpings kant, waarbij dat laatste nog net iets m,eer de nadruk legt, wat zeker niet stoort, maar juist kenmerkend mag heten in dit bier en het beslist een eigen smaakimpressie geeft. In de afdronk droog en hout.

Spijssuggestie Prima op zichzelf te drinken. Kan bij ongebrande/ongezouten noten, vijgen en/of dadels met gemengde kaasjes. Eendenborstfilet in een cranberry saus. Bruine bonen met rauwe of gekaramelliseerde gele uien en stroop.

8,4

"Zeer mooie complexe smaak met o.a. caramel, vanille, licht houtig, rozijnen, alcohol, appel, druiven, iet bitterig. Mogelijk licht teveel tannines."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Briljante robijn kleurig. Uiteraard bijns geen schuim.

8,6 Neus Licht zoetig, caramle, rozijnen, vanille, houtig, whisky.

8,1 Smaak Zoetig, caramel, complex, fruitig van appel, druiven, rozijnen. Licht plakkerig.

Spijssuggestie Gebraden vlees, zoals biefrstuk, rosbief of lamskotelet. Blauwaderige kaas. Of een zoetig fruitig toetje met licht chocolade karakter.

Bier Top 100: Tripel Karmeliet veroverd zilver

Na vele inzedingen van de Bierista bierkenners is er weer een top 100 ontstaan. Wij hebben ze opgesomd in de Bier top 100 2024.

Verder lezen

Dit is geen gewoon blond bier… ontdek de La Trappe Blond Special Edition 2025

Heb jij ooit een slok genomen van een bier dat niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart raakt? Nee? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met de La Trappe Blond Special Edition 2025. Want geloof ons: dit is veel meer dan een blondje om je vrijdagmiddag mee af te sluiten.

Verder lezen

Nieuwe Duvel Imperial Blond: rebels, krachtig en onweerstaanbaar zacht

Zet je schrap, bierliefhebber, want er waait een frisse, gedurfde wind door de kelders van Brouwerij Duvel Moortgat. Maak kennis met Duvel Imperial Blond – een tijdelijke maar indrukwekkende nieuwkomer binnen het iconische Duvel-assortiment.

Verder lezen

De rijke geschiedenis en variëteiten van bier

Ontdek de rijke geschiedenis, variatie en het brouwproces achter jouw favoriete bier.

Verder lezen