8,1

Je moer op een bakfiets

Brouwerij De Moersleutel (20)

Je moer op een bakfiets is een Imperia Porter. Dit bier zit vol aroma's van chocolade, koffie en geroosterde mout. Een stevig bier, waar je je niet in moet vergissen. Heerlijk met een simpel stukje chocolade, maar net zo goed met complexe wildgerechten en stevige vleesgerechten.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
37,5 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Columbus
Mout
Palemout, Aroma 50, Sp. B, Choco, Brown en Haver
IBU
70
EBC
260
8,1

Het oordeel van de Bierista's

Je moer op een bakfiets is beoordeeld met een gemiddelde van 8,1 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,3

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,1

"Je moer op een bakfiets is een hele dikke Porter. Vette chocoladetonen geven body en smaak. De geroosterde gebrandheid heeft ook een zuurtje en ietwat metaligs. Dit is een heel fijne kameraad voor bij het haardvuur samen met een krachtige kaas. Aan tafel is een stevig stuk geroosterd vlees aan te bevelen. Maar met een simpel stukje chocolade is het ook al genieten. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,3 Zicht Knalzwart bier met een bruin schuimkraag.

8,2 Neus Chocolade, koffie, mokka, geroosterde mout.

8,0 Smaak De chocolade-aroma's hebben hier de overhand. Daarna proef je koffie, mokka en geroosterde bitterheid. Die gebrandheid zorgt ook voor een zuurtje. De bitterheid vermengt zich in de nasmaak met de chocolade.

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen