9,0

Hagger Blend 1019 Pink

Bevog Brewery (16)

Hagger Blend 1019 Pink is een Barley Wine. Dit bier is een mix van verschillende Barley Wines die gerijpt zijn in eikenhouten vaten van verschillende whiskys. Een mooi bier om een avondje over te doen!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.2%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,0

Het oordeel van de Bierista's

Hagger Blend 1019 Pink is beoordeeld met een gemiddelde van 9,0 door onze Bierista's

9,0

Smaak

7,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"Een hele mooie en complexe barley wine met daarin zoete smaken van banaan en karamel. Gedroogd fruit en wat kokos tonen. Verder vanille en gebrande mouten. Dit bier moet je wel echt op temperatuur laten komen. Vanaf 12 graden of zelfs warmer pas drinken. Dan komen alle geuren en smaken het beste tot hun recht. Zeker het beetje rokerige turfachtige van de verschillende (whisky) vaten komt dan boven. Heerlijke lange nasmaak. Een limited edition die zeer gewild is en waarvan wordt vertelt dat je dit bier nog jarenlang kunt opleggen. Ik betwijfel of iemand dat kan opbrengen als je dit eenmaal geproefd hebt. Mij is het nog niet gelukt."

Ben Maas

8.375

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Oranje-bruin met nauwelijks crème kleurig schuim. Het bier is wat mistig.

9,0 Neus Heel intens in de neus. Banaan, karamel, kokos, gebrande mouten en vanille.

9,0 Smaak In de smaak komen alle geuren ook terug. Banaan, karamel, gebrande mouten en vanille. Daarbij nog zoete bourbon whisky, koffie en chocolade tonen.

Spijssuggestie Eigenlijk niets bij eten. Gewoon van genieten bij een goed boek. En als je er dan toch bij wil eten dan flink geroosterd, gekaramelliseerd vlees.

9,0

"Heerlijk bier met een mooie kleur en warme geuren en smaak. Toffee, caramel, banaan en gebrande mouten komen in geur en smaak volledig tot hun recht. Rustig opdrinken en van genieten. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooie zachtbruine oranjekleurige gloed. Nauwelijks schuim

8,5 Neus Intense geur van toffe/caramel, banaan en gebrande mout.

9,0 Smaak Mooie warme zachte smaakt. Niet dik of romig. Hij smaakt zoals hij ruikt, erg lekker!

Spijssuggestie Een chocoladedessert, kaasdessert of gekarameliseerd vlees zou hierbij passen. Maar gewoon van genieten zonder eten is misschien nog wel beter.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen