Bevog Brewery (16)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Een hele mooie en complexe barley wine met daarin zoete smaken van banaan en karamel. Gedroogd fruit en wat kokos tonen. Verder vanille en gebrande mouten. Dit bier moet je wel echt op temperatuur laten komen. Vanaf 12 graden of zelfs warmer pas drinken. Dan komen alle geuren en smaken het beste tot hun recht. Zeker het beetje rokerige turfachtige van de verschillende (whisky) vaten komt dan boven. Heerlijke lange nasmaak. Een limited edition die zeer gewild is en waarvan wordt vertelt dat je dit bier nog jarenlang kunt opleggen. Ik betwijfel of iemand dat kan opbrengen als je dit eenmaal geproefd hebt. Mij is het nog niet gelukt."
Ben Maas