Bevog Brewery (16)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Een hele mooie en complexe barley wine met daarin zoete smaken van banaan en karamel. Gedroogd fruit en wat kokos tonen. Verder vanille en gebrande mouten. Dit bier moet je wel echt op temperatuur laten komen. Vanaf 12 graden of zelfs warmer pas drinken. Dan komen alle geuren en smaken het beste tot hun recht. Zeker het beetje rokerige turfachtige van de verschillende (whisky) vaten komt dan boven. Heerlijke lange nasmaak. Een limited edition die zeer gewild is en waarvan wordt vertelt dat je dit bier nog jarenlang kunt opleggen. Ik betwijfel of iemand dat kan opbrengen als je dit eenmaal geproefd hebt. Mij is het nog niet gelukt."
Ben Maas