4,5

Gwyn's Stout

Brasserie de Saint-Omer (3)

Gwyn's Stout is een Stout gebrouwen door Brasserie de Saint-Omer met natuurlijke vanille aroma's. Het bier is een Stout en biedt zoals je mag verwachten de nodige gebrande bitterheid vanuit de geroosterde mout. Een stevig bier met diepgang.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
4,5

Het oordeel van de Bierista's

Gwyn's Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 4,5 door onze Bierista's

4,5

Smaak

5,1

Zicht

4,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
2,0

"Met natuurlijke vanille aroma zegt het etiket, nou de smaak geeft meer iets overdadig synthetisch. Dit soort stout is een regelrechte en ernstige belediging voor de ware stoutkenner en - liefhebber. Zwaar geïnjecteerd met vanille en daardoor vroegtijdig reeds overleden. Ook de alcohol wordt je al niet gegund met de karige 6,5 % (laag voor een goede stout). Volkomen misinterpretatie van wat een stout werkelijk is en kan inhouden. Stout onwaardig en mocht je per ongeluk een fles in handen krijgen, weet waar de spoelbak is. Een misbrouwsel."

Ton van der Koppel

19.270

Review
Zoet
Alcohol

2,1 Zicht Zwart (iets rode zweem) en ondoorzichtig. Vollig, beige en medium schuim, dat geleidelijk weg bruist.

1,9 Neus Vrachten vol onprettige vanille zetting worden het podium op geslingerd. Want het moet en zal zo geuren (en smaken). Er is ook nog wel iets van donkere mout.

1,9 Smaak Echt vals stout bier, waarin iedere juiste toonzetting ontbreekt. Een meelderig soort witbrood smaak en melkachtig product met een overload aan vanille doorboring. Volkomen misplaatst bier. Aan iets van mokka zetting komt het niet eens toe. In de nasmaak melk en vanille achtig, suikerig.

7,0

"Vanille overheerst vind ik"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

8,0 Zicht Zwart met een rode gloed en stevig mokkaschuim

7,5 Neus Vanille

7,0 Smaak Gebrande mout en lichte koffiesmaak en minimale prikkel op de tong. Vanille is erg aanwezig. Zoetig mondgevoel en minimaal bittere afdronk.

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen

Uitgelicht: Pauwel Kwak

Je hebt van die bieren met een eigen verhaal. Pauwel Kwak is er zeker zo één! Niet in de laatste plaats vanwege het bijzondere koetsiersglas.

Verder lezen