8,2

Grottenbier

St. Bernardus (8)

Grottenbier gebrouwen bij St. Bernardus is een bier ontwikkeld door Pierre Célis, de man die we kennen als de geestelijk vader van Hoegaarden Wit. Hij bedacht dit bier en geïnspireerd door champagnemakers liet hij zijn bieren rijpen in de grotten van Kanne. De bijzondere klimatologische omstandigheden zorgden voor een fabuleus bier, dat nog niet door de grote massa is ontdekt.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
8,2

Het oordeel van de Bierista's

Grottenbier is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,9

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Een smaakvolle dubbel."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

7,9 Zicht Bruin biertje met dikke kraag.

7,6 Neus Kaneel, maltig, bruine suiker.

7,3 Smaak Kersen, anijs, zoetig.

Drie experts reviewen Pilsner

Het meest gedronken bier in Nederland en België is nog steeds Pilsner. Drie reviews van onze Bierista's.

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen geeft fusten weg

Gebrouwen door Vrouwen geeft twintig fusten met Gin Weizen weg via winactie.

Verder lezen

Tripel Karmeliet: een spraakmakende klassieker

Tripel Karmeliet is een evergreen. Elke bierliefhebber kent deze befaamde, vaak bekroonde Tripel uit het Belgische Buggenhout.

Verder lezen

Terrassen vandaag weer open: dit zijn de regels

Vandaag, 1 juni, gaan de terrassen sinds 11 weken weer open. Horecaondernemers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de regels die voor de opening gelden.

Verder lezen