8,2

Grottenbier

St. Bernardus (10)

Grottenbier gebrouwen bij St. Bernardus is een bier ontwikkeld door Pierre Célis, de man die we kennen als de geestelijk vader van Hoegaarden Wit. Hij bedacht dit bier en geïnspireerd door champagnemakers liet hij zijn bieren rijpen in de grotten van Kanne. De bijzondere klimatologische omstandigheden zorgden voor een fabuleus bier, dat nog niet door de grote massa is ontdekt.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,2

Het oordeel van de Bierista's

Grottenbier is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,9

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Een smaakvolle dubbel."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,9 Zicht Bruin biertje met dikke kraag.

7,6 Neus Kaneel, maltig, bruine suiker.

7,3 Smaak Kersen, anijs, zoetig.

Naeckt in het nieuw

Met de lancering van een geheel nieuwe huisstijl stapt Naeckte Brouwers vol vertrouwen de toekomst in als een biologische brouwerij.

Verder lezen

Gulpener met nieuwe bieren de zomer in

De duurzame brouwerij in het uiterste zuiden van Limburg gaat deze zomer vol ambities in met nieuwe bieren en een nieuwe frisse uitstraling.

Verder lezen

Nieuw in de Lindeboom familie: Radler Mango 2.0

Lindeboom Bierbrouwerij heeft haar Radler-portfolio uitgebreid met een zonnige nieuwkomer: Lindeboom Radler Mango.

Verder lezen

Gulpener Blond op de Bierista proeftafel

Bij Bierista houden we van ons werk, dus staken wij de handen uit de mouwen en brachten we de smaakpapillen in stelling.

Verder lezen