4,9

Gallia L'embüche De Noël

Gallia (4)

Gallia L'embüche De Noël is een Märzen. Ondanks de kerstige naam is dit een Märzen, de traditionele bierstijl van het Oktoberfest. Deze is echter gebrouwen met whiskymout, dat een rokerige en aardse twist aan het moutzoete bier geeft.

Details

Brouwerij
Alcohol
7.0%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

4,9

Het oordeel van de Bierista's

Gallia L'embüche De Noël is beoordeeld met een gemiddelde van 4,9 door onze Bierista's

4,5

Smaak

5,9

Zicht

5,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,3

"Het uiterlijk is al jammer met een zeer matige schuimkraag. De geur is veel belovend, maar de smaak stelt al snel teleur. Het is een vrij ongebalanceerde bier. De rokerige smaak komt te weinig naar voren, waarbij er geen combinatie is met een andere aroma. Hierdoor wordt het een bier met een matige body en vrij zwak. Het bier valt zeker nog wat te verbeteren en er zijn betere te vinden in deze stijl met een rokerige smaak, zoals de Duits & Lauret houtgerookte rook dubbelbock."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,7 Zicht koperrode kleur. De schuimkraag is matig en licht creméachtig. Het bestaat uit grove bellen.

5,5 Neus De geur is al meteen goed rokerig. Verder komt er iets lichts kruidig doorheen. De geur kan beter.

5,0 Smaak De smaak is licht rokerig, maar de body is niet zo goed. Het is aan de wat waterige kant, klein beetje zoetigheid komt er in voor. Er is een korte nasmaak, ook die is niet sterk of intens. Heel lichtjes komt er een bittere nasmaak.

Spijssuggestie Een stuk hertenvlees. Een wat zwaarder vlees.

4,5

"De Franse brouwers omschrijven dit als een Märzen, maar daar lijkt het niet echt op. Bij Märzen verwacht je vol en zoetig, dit bier is eerder dun en rokerig, met turf en hout. Het lijkt meer op een Rauch bier. Niet vies maar ook niet echt geslaagd. Niet echt in balans en vooral rokerig en licht bitter in de afdronk."

Ben Maas

8.375

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Donker koper met moeite een beetje crème kleurig verdwijnend schuim uit grove bellen.

5,0 Neus Een matig intense rokerige neus met wat mout, hop, iets kruidigs en eiken.

4,0 Smaak Rokerig, wat turf, licht gebrande mout en eiken (vat).

Spijssuggestie Geen idee wat hierbij te eten.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen