Bierista fles
9,3

Flying Buffalo Barrel Aged Imperial Stout

Griffin Claw Brewing Company (7)

Flying Buffalo Barrel Aged Imperial Stout Coffee And Hazelnut is een Imperial Stout met een alcoholpercentage van 12%. Een krachtig donker bier met intense tonen van gebrande mout, koffie en chocolade.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Barrel aged
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
9,3

Het oordeel van de Bierista's

Flying Buffalo Barrel Aged Imperial Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 9,3 door onze Bierista's

9,4

Smaak

9,2

Zicht

9,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,3

"Weer een Stout van Griffin Claw, waarbij de moeite van het proeven zeker wordt beloond. Bier ook dat de gemoederen los kan maken voor spetterende en ook lachwekkende conversatie. Editie 2018."

Ton van der Koppel

Biercoin 16.525

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

9,2 Zicht Zwart, ondoorzichtig. Redelijk vol, lichtbruin en medium naar grof schuim, dat hoor-/zichtbaar weg bruist .

9,3 Neus Vatrijping (hout) met beetje zoetige zweem en mokka-achtige tonen.

9,4 Smaak Mooie romige aangename binnenkomst. Duidelijk hazelnoot in de smaak, gedroogd fruit (rozijntjes, appeltjes) en koffie achtig (bitter ook). Iets scherpte van gebrandheid en hoog alcohol (12 % - waardoor ook winter verwarming). Hout tonen glijden af met vanille laagje. Er is wat chocolade. Kortom een prima en verrassende opkomst van smaak patronen, die het bier elegant en waardevol houden en overbrengen. Je kunt jezelf heerlijk verliezen in tinten bier. In de afdronk nog wat koffie, hout en ietsje plakkerigheid.

Spijssuggestie Zeer kruidige vlees gerechten. Vegetarisch met ongebrande (of hier juist gebrande) noten (+ paddestoelen). Spijzen met zoete appels en/of rozijnen.

Uitslag Dutch Beer Challenge via live-stream

In verband met de corona-crisis wordt de uitslag van de Dutch Beer Challenge bekend gemaakt via een live-stream.

Verder lezen

Nu is de tijd voor een Datisandere Koekoek van Bird Brewery

De lente breekt aan. Tijd om met een goed glas bier lekker in de zon te zitten. Bierista heeft een uitstekende tip voor je!

Verder lezen

Voorjaarsnummer Bier! Magazine deze week op de deurmat

Het voorjaarsnummer van Bier! Magazine is uit. Het is weer een nummer om dorst van te krijgen met mooie reportages en vol nieuwtjes.

Verder lezen

Nederlandse abdijbieren

Abdijbieren zijn in België een begrip. Heb jij enige idee hoeveel abdijbieren ons land telt?

Verder lezen