Brouwerij De School (18)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Het hierbij staande cijfer zegt niets. Het is alleen gegeven omdat anders navolgende tekst over een ervaring met een bier niet kon worden geplaatst, maar vertekend het beeld. Wellicht een zwakte binnen dit systeem: "Direct na opening bleek deze Milkshake IPA van Brouwerij De School en Loc Brewery zo enthousiast om uit de fles te komen dat het eerst een tijdje met schuim wild bleef overlopen, waardoor bijna een halve fles verloren ging. Het werkblad liep onder, nooit eerder zoiets zo ingrijpend meegemaakt. Je kunt je afvragen wat hier misschien mis is in dit bier. De rest toch nog even willen proberen en ingeschonken, maar niet meer geproefd. Was zeer troebel van oververgisting leek het en rook ook wat bedompt. Terwijl het tijdens de overstroming nog fris naar ananas leek te geuren. Jammer en zonde. Milk Up Your Mind daar is in dit geval dus niets van terecht gekomen.""
Ton van der Koppel