7,9

De Graas Mezzenalle

Brouwerij De Graas (1)

De Graas Mezzenalle is een Bière de Champagne. Een fris en fruitig bier met droge witte wijn en een zoete afdronk met een subtiel bittertje.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

De Graas Mezzenalle is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,8

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,9

"Dit Brut bier is gebrouwen met champagnegist maar wijkt in smaak wel af van wat we doorsnee als champagne ervaren. Heeft evenwel merkbaar druiven in aroma en smaak ervaring. Eigenzinnig en best boeiend resultaat. Ontstaan uit samenwerking met brouwerij Húflo Originals en brouwerij De Kat."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Lichtgeel en vrijwel transparant. Beperkt wit en medium schuim, dat redelijk stabiel blijkt.

7,9 Neus Frisse fruitige druivengeur (witte druiven zijn gebruikt samen met champagnegist voor het wat droge brut effect).

7,9 Smaak Voortreffelijke toch nog iets zoete en heel licht bittere smaak met inderdaad een droog effect. De werking van de gist en een druivensmaak zijn waarneembaar. Kleine prikkeling is er wel, maar speelt geen grote rol, evenals een licht zuurtje. Een bitter of de inwerking van de gist is helaas iets te bepalend aanwezig. Er is dan ook een rijk gist residu op de bodem van de fles. Moet je wel met het laatste restje mee opdrinken door de fles eerst goed te walsen. Nasmaak is licht bitter en droog.

Spijssuggestie Je kunt oesters proberen, maar succes hangt samen met het soort. Bijvoorbeeld Creuses in dit geval. Wellicht ook andere schaal- en schelp dieren tot en met mosselen aan toe met Hollandse groentenmix gekookt. Alles als experiment.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen