7,0

Call Me Old Fashioned

Central Waters (6)

Call Me Old Fashioned is een Imperial Red Ale van 12%. Het bier is gebrouwen met kersen en gerijpt op Brandy, Bourbon en Curacao vaten.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Call Me Old Fashioned is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

6,5

Smaak

7,7

Zicht

6,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Imperial red Ale van 12% gebrouwen met kersen en gerijpt op Brandy, Bourbon en Curacao vaten. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht Helder roodbruin bier (ik schat rond de 27-29 EBC). Het bier heeft geen schuimkraagje. Wel borrelt er continu wat fijn koolzuur omhoog.

6,5 Neus In de geur vooral kers en brandende Brandy/Curacao. Ook wat kruidig in de neus. Komt wat scherp binnen.

6,5 Smaak Ook in de smaak komen de Brandy en Curacao enorm omhoog. De Bourbon blijft helaas erg op de achtergrond. De kers is ook zeer aanwezig. Dit bier smaakt eigenlijk precies zoals deze rook. Ook de kruiden komen in de smaak omhoog. Ik lijk een vleugje dennen en/of rozemarijn te proeven. Persoonlijk noem ik dit bier qua smaak geen bier maar gewoon een likeur.

Spijssuggestie Dit bier zou ik zelf niet bij een volwaardige maaltijd drinken. Ik zou dit eerder naast een zoet hapje of dessert eten dan.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen