Buxton Brewery (10)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Dit is echt een heerlijke barley wine, die wel even op temperatuur moet komen. Koud uit de koelkast geeft het bier nog lang niet al zijn geuren en smaken vrij. Daarna krijg je een bier met heerlijke karamel, bourbon en vanille smaken. Daarbij een soort van appelstroop en wat hout. Het bier is verwarmend alcoholisch maar zeker niet te boozy. Een complex bier wat mooi in balans is en een anijs/drop smaak in de licht bittere afdronk heeft."
Ben Maas