Stadsbrouwerij Doetinchem

Stadsbrouwerij Doetinchem is in 2012 opgericht door Walter Hendrixen. Walter is naast eigenaar van de brouwerij ook horecaondernemer in Doetinchem. In het najaar van 2012 werd het eerste bier gebrouwen in de compleet nieuwe brouwerij aan de Grutstraat. Het pand wordt omringd door een binnentuin en terras.

Bij de stadsbrouwerij worden op dit moment 4 bieren gebrouwen, deze zijn tot nu toe alleen verkrijgbaar bij Grand-cafe Hendrixen. De bieren die hier gebrouwen worden zijn Walters bieren: Walter Blond, Walters Amber, Walters Zomers en Walter Winters.

Walters “Blond” 4,8 % is een perfect dorstlesser, en heel mooi als aperitief Walters “Amber” is licht gehopt met een bitter, zoetige karamel van smaak. Een doordrinker van 4,9 %. Walters ”Zomers” Zomerbier (± 5,5 % alc.) wordt gemaakt met ongeveer 50 procent ongemoute tarwe en 50 procent gemoute gerst. Fris en fruitig. Een goede dorstlesser tijdens de zomer. Vergelijkbare bieren zijn Berliner weiß en Hoegaarden witbier. Walters ”Winters” 6,5 %. Daarnaast is de mout in bokbier op een heel hoge temperatuur gedroogd. Een aardeachtige en karakteristieke smaak en kleur.

Onze topbieren

7,5

Walters Zomers

Stadsbrouwerij Doetinchem

Walters Zomers van Stadsbrouwerij Doetinchem is gebrouwen met de helft ongemoute tarwe en de helft gerstemout. Resultaat is een verfrissend bier, perfect voor op een zonovergoten terras. Het bier is vernoemd naar Walter Hendrikxen, eigenaar van de Stadsbrouwerij Doetinchem.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Walters Tripel

Stadsbrouwerij Doetinchem

Walters Tripel is een volle Tripel uit Doetinchem. Het bier heeft tonen van kaneel en vanille.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Walters Jubileum

Stadsbrouwerij Doetinchem

Walters Jubileum is een Lager. Het bier is speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het vijf-jarig bestaan van stadsbrouwerij Doetinchem.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Walters Amber

Stadsbrouwerij Doetinchem

Walters Amber heeft een warme kastanjekleur. Het bier - vernoemd naar de eigenaar van de Stadsbrouwerij Walter Hendrikxen - is zoet van smaak met een aangenaam bittertje.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Walters Blond

Stadsbrouwerij Doetinchem

Walters Blond van de Stadsbrouwerij Doetinchem draagt de voornaam van eigenaar Walter Hendrikxen. De Blond is licht en fris en een perfecte dorstlesser.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Walters Winters

Stadsbrouwerij Doetinchem

Walters Winters is een bier gebrouwen met extra veel mout. De melange van mout bevat een deel donkere mout die het bier warm en donker kleurt. Dit bier helpt de kou te verdrijven op stormachtige, winterse dagen. Het bier is vernoemd naar Walter Hendrikxen, eigenaar van de Stadsbrouwerij Doetinchem.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25