Stadsbrouwerij Doetinchem

Stadsbrouwerij Doetinchem is in 2012 opgericht door Walter Hendrixen. Walter is naast eigenaar van de brouwerij ook horecaondernemer in Doetinchem. In het najaar van 2012 werd het eerste bier gebrouwen in de compleet nieuwe brouwerij aan de Grutstraat. Het pand wordt omringd door een binnentuin en terras.

Bij de stadsbrouwerij worden op dit moment 4 bieren gebrouwen, deze zijn tot nu toe alleen verkrijgbaar bij Grand-cafe Hendrixen. De bieren die hier gebrouwen worden zijn Walters bieren: Walter Blond, Walters Amber, Walters Zomers en Walter Winters.

Walters “Blond” 4,8 % is een perfect dorstlesser, en heel mooi als aperitief Walters “Amber” is licht gehopt met een bitter, zoetige karamel van smaak. Een doordrinker van 4,9 %. Walters ”Zomers” Zomerbier (± 5,5 % alc.) wordt gemaakt met ongeveer 50 procent ongemoute tarwe en 50 procent gemoute gerst. Fris en fruitig. Een goede dorstlesser tijdens de zomer. Vergelijkbare bieren zijn Berliner weiß en Hoegaarden witbier. Walters ”Winters” 6,5 %. Daarnaast is de mout in bokbier op een heel hoge temperatuur gedroogd. Een aardeachtige en karakteristieke smaak en kleur.

Bieren (4)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket