Brouwerij Rogue Ales

De brouwerij is opgericht in 1988 in Ashland, een plaats in de Verenigde Staten. Een jaar later opende ze een café in het plaatsje Newport, waar op dit moment het hoofdkantoor staat. Rogue Ales exporteert wereldwijd bieren. Als we kijken naar de bieren in hun assortiment is er geen woord gelogen van hun gezegde “altijd leuk en vol van smaak”. Rogue brouwt veel verschillende maar ook unieke bieren, met veel verschillende ingrediënten, ze weten er altijd weer een feestje van te maken. Daarnaast brouwen ze ook veel klassieke bieren zoals Pilsners en India Ales, en ook hier weten ze hun draai aan te geven dat het toch iets eigens wordt. Een paar ingrediënten die ze gebruiken voor hun bier verbouwen ze zelf op hun eigen stuk land, en dat is te proeven.

Onze topbieren

8,5

Rogue Ales Batsquatch

Rogue Ales

Châtellane is een Hazy India Pale Ale. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,7%.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Rogue Colossal Claude

Rogue Ales

"Het is een paar decennia geleden dat 'Colossal Claude' voor het laatst gespot is, maar we zij er van overtuigd dat dit enorme zeemonster zicht rustig houdt voor de kust van zijn favoriete brouwerij. Het verhaal gaat dat hij na jaren lang zeelieden de stuipen op het lijf gejaagd te hebben en zich genoeg gedaan te hebben aan zalm, hij nu een smaak voor hop gekregen heeft. Nu is deze Imperial gebrouwen met een kolossale dosis Cascade, Chinook, Citra en Strata hop, om te zorgen 'Claude' over te halen een glas met ons mee te drinken .

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Rogue Shakespeare Oatmeal Stout

Rogue Ales

Rogue Shakespreare Oatmeal Stout is een donker, volmondig bier met een prachtige crème-achtige schuimkraag. Deze Stout zit boordevol geroosterde smaken, zoals koffie, maar vooral ook chocolade. Deze Stout met havermout staat zeer hoog aangeschreven bij bierliefhebbers uit Europa en Amerika.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Rogue Brutal IPA

Rogue Ales

Rogue Brutal IPA is een klassieke India Pale Ale. De grote hoeveelheden hop geven bakken met citrusfruit-aroma's en bitterheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Dead Guy Ale

Rogue Ales

Rogue Dead Guy Ale is een honingkleurig met vooral veel aroma's van de gebruikte moutsoorten. Dit bier vindt zijn oorsprong in een ontwerp dat gemaakt was ter gelegenheid van de Mayan Day of the Dead (Allerzielen, 1 november). Dit ontwerp werd mateloos populair en ging een eigen leven leiden. Deze Dead Guy werd door Rogue gekoppeld aan deze Helles Bock.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

4,4

Rogue Hazelnut Brown Nectar

Rogue Ales

Rogue Hazelnut Brown Nectar is een bruin bier met overduidelijk hazelnoot er in. Dit bijzondere bier met noten heeft een zoete en moutige nasmaak. Dit is echt even iets anders!

Donkere bieren

Aroma
Bitter

Rogue Rolling Thunder Imperial Stout

Rogue Ales

Rogue Rolling Thunder Imperial Stout is een bier met zeventien ingrediënten, die allen afkomstig zijn van de eigen brouwerij/boerderij. Zelfs het whiskyvat, waarop deze Imperial Stout een half jaar heeft gelegen van eigen makelij. Op dit vat heeft namelijk eerder whisky gelegen gemaakt van gedistilleerde Rogue Dead Guy Ale. Rogue Rolling Thunder Imperial Stout heeft zoveel aroma's en smaken in zich, dat je aan een boek nog niet voldoende hebt om alles te beschrijven. Deze 1 liter-fles met bijzondere inhoud is schaars en moeilijk verkrijgbaar.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle