Brouwerij Jessenhofke

Gert Jordens, zoon van een Hasseltse jeneverstoker is de man achter Jessenhofke. Deze Belgische brouwerij hecht veel waarde aan biologische producten. Veel van de ingrediënten zijn dan ook biologisch. Bekende bieren van Jessenhofke zijn RSRV (Quadrupel van 10%), PMPRNL (een gekruide Tripel van 8%), RGLR (een Blond van 3,5%), BRWN (Dubbel van 7%), TRPL (Tripel van 8%) en de Maya (verrassend feestbier van 6%).

Onze topbieren

7,8

Jessenhofke RSRV

Jessenhofke

Jessenhofke RSRV is een Quadrupel. Het bier is mooi alcoholverwarmend en krachtig van smaak. Volle en donkere smaken van gedroogd fruit en karamel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Jessenhofke OLAF

Jessenhofke

Jessenhofke OLAF is een Belgian Blond / Tripel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9,0%.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Jessenhofke PMPRNL

Jessenhofke

Jessenhofke PMPRNL is een smaakvolle Tripel. Deze kruidige Tripel is gebrouwen om te behagen. Er is een hele lijst met kruiden en specerijen aan dit bier toegevoeg. Zo ook biologische mout en hop. PMPRNL is een bijzonder bier met een verrassende toets van knoflook en tijm.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Jessenhofke BRWN

Jessenhofke

Jessenhofke BRWN is een Brown Ale. Dit donkerbruine bier heeft een licht gebruinde schuimkraag en oogt daardoor ook wat crème achtig. Vol met karamelachtige aroma’s door en gebrande mout. In de smaak is dit bier vooral zoet, vol en moutig met tonen van chocolade en gedroogd fruit.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Jessenhofke WNTR

Jessenhofke

Jessenhofke WNTR is een Quadrupel. Donker in kleur en rijk van smaak. Het is een verwamend en krachtig bier met tonen van gedroogd fruit en karamel. Ook in de aroma's ruik je de zoetheid van de alcohol. Dit bier wordt in smaak nog beter met de jaren.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Jessenhofke MAYA

Jessenhofke

Jessenhofke MAYA is een Blond bier. Maya is een experimenteel bier met veel koolzuur en zetmeelhoudend water van seitanmaker Maya. Het bier is zoetig van smaak met een wat zurige bite en licht kruidige hopbitterheid in de afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Jessenhofke TRPL

Jessenhofke

Jessenhofke TRPL is een Tripel. Dit goudkleurige bier is zoet in de smaak en kruidig in de tonen. Een krachtig en stevig bier met hinten van gist een licht bittere afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Jessenhofke RGLR

Jessenhofke

Jessenhofke RGLR is een vrij bleke, goudkleurige Pale Ale. Laag in alcohol en vol van fruitige citrustonen. De lichte en frisse dorstlesser staat bol van de grassige en gistige aroma's.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter