Brouwerij Verhaeghe Vichte

Onze topbieren

7,9

Duchesse Cherry

Brouwerij Verhaeghe Vichte

Duchesse Cherry" is zoals de naam al doet vermoeden een kersenbier. Alleen gebrouwen met echte Belgische kersen (geen smaakversterkers of kersenextracten). De vrucht komt uit de regio Sint-Truiden in Limburg (België). In tegenstelling tot de bekendere Kriek-bieren is het basisbier van de "Duchess Cherry" geen Lambiek maar wel een roodbruin uit West-Vlaanderen van gemengde gisting. Dit bier heeft een hoge gistingsbasis en wordt vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten waar het een tweede wilde gisting ondergaat. De tannines in de foeders ( groot eikenhoutenvat waarin geweldige Bordeaux-wijnen worden bewaard) geven de Duchesse Cherry zijn zoete, fruitige, verfrissende en bitterzoete smaak. Als het basisbier klaar is, voegt de brouwer 20 Kg "Kriek Gorsem" (Belgische zure kersen) per 100 liter toe aan het bier. Gedurende 6 maanden macereert het bier met de kersen. De kersen geven een frisse en fruitige smaak aan het bier met een zoetzure basis. Na 24 maanden verwerking is het bier klaar.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Verhaeghe Vichte Duchesse Chocolate Cherry

Brouwerij Verhaeghe Vichte

Verhaeghe Vichte Duchesse Chocolate Cherry is een Kriekbier gerijpt op eikenhouten vaten met chocolade aroma.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,4

Verhaeghe Vichtenaar

Brouwerij Verhaeghe Vichte

Verhaeghe Vichtenaar is een Vlaams roodbruine Ale. Gebrouwen met diep gebrande mouten, kruidige hoppen, fruitige gist en zacht water opgepompt uit een put met een diepte van 172 meter.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

3,4

Barbe Ruby

Brouwerij Verhaeghe Vichte

Barbe Ruby is een fruitbier met een alcoholpercentage van 7,7%. Bier met een intens donker roze kleur. Tijdens het brouwproces zijn grote hoeveelheden rode vruchten toegevoegd, hierdoor heeft het bier een lekkere fruitsmaak.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter