Brouwerij Oudaen

De Utrechtse bierbrouwerij Oudaen is opgericht in 1990. In de Middeleeuwen telde Utrecht ongeveer dertig bierbrouwerijen. Deze brouwerijen lagen bijna allemaal aan de Oudegracht, die destijds - via een zijtak van de Rijn- in verbinding stond met de Noordzee. Rond 1930 verdwenen de laatste brouwerijen uit Utrecht. Pas in 1990 werd de brouwtraditie aan de Oudegracht in ere hersteld met de komst van de Utrechtse stadsbrouwerij, gevestigd in de gewelven van Stadskasteel Oudaen. Hoewel de Oudaen tot de kleinere brouwerijen hoort, is het een modern bedrijf. Per jaar wordt hier circa 75.000 liter bier geproduceerd. Bieren van Oudaen zijn onder meer Oudaen Witbier, Oudaen Dubbel en Oudaen IPA.

Onze topbieren

7,4

Oudaen Brown Ale

Brouwerij Oudaen

Brown Ale werd tot achterin de 17e eeuw in Engeland gebrouwen met 100% 'brown malt'. Deze gerstmout werd rond een open vuur van turf en hout geroosterd en kreeg hierdoor een uniek smaakprofiel en kleur. Aroma's van karamel, toffie en vanille vind je terug in dit bier. Door het zeer ingetogen karakter dit bier is super toegankelijk en super doordrinkbaar met weinig bitters en een zoetige afdronk. Cheers!

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Oudaen Roggebock

Brouwerij Oudaen

Een ondergegist bier, en met 23% rogge gebrouwen. Rogge maakt het bier kruidig en iets hartig. Het heeft weinig bitters maar wel een prettige bite door het alcoholpercentage.

Roggebier

Aroma
Zoet
Bitter

7,0

Oudaen Herfstbock

Brouwerij Oudaen

Oudaen Herfstbock wordt in de kelder van het stadskasteel gebrouwen. Het is een volle, niet te zoete herfstbock van 6,5%. Alles wat je van een hersftbock mag verwachten zit er in: karamelachtige tonen en een karaktervolle bitterheid. Een uitstekende begeleider van vele soorten vleesgerechten.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Oudaen Witbier

Brouwerij Oudaen

Oudaen Witbier is gebrouwen volgens klassiek Belgisch recept, dus met koriander en curacaoschil. Dit is een lekkere frisse dorstlesser, die het best smaakt op een zonovergoten terras.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Oudaen Dubbel

Brouwerij Oudaen

Oudaen Dubbel is een dubbel die stevig gehopt is. Je proeft duidelijke tonen van karamel, drop en laurier. De hop geeft bitterheid en een bite, die in toom wordt gehouden door de karamelaroma's uit de geroosterde mout.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle