Brouwerij Oudaen

De Utrechtse bierbrouwerij Oudaen is opgericht in 1990. In de Middeleeuwen telde Utrecht ongeveer dertig bierbrouwerijen. Deze brouwerijen lagen bijna allemaal aan de Oudegracht, die destijds - via een zijtak van de Rijn- in verbinding stond met de Noordzee. Rond 1930 verdwenen de laatste brouwerijen uit Utrecht. Pas in 1990 werd de brouwtraditie aan de Oudegracht in ere hersteld met de komst van de Utrechtse stadsbrouwerij, gevestigd in de gewelven van Stadskasteel Oudaen. Hoewel de Oudaen tot de kleinere brouwerijen hoort, is het een modern bedrijf. Per jaar wordt hier circa 75.000 liter bier geproduceerd. Bieren van Oudaen zijn onder meer Oudaen Witbier, Oudaen Dubbel en Oudaen IPA.

Onze topbieren

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Oudaen Herfstbock

Brouwerij Oudaen

Oudaen Herfstbock wordt in de kelder van het stadskasteel gebrouwen. Het is een volle, niet te zoete herfstbock van 6,5%. Alles wat je van een hersftbock mag verwachten zit er in: karamelachtige tonen en een karaktervolle bitterheid. Een uitstekende begeleider van vele soorten vleesgerechten.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,7

Oudaen Witbier

Brouwerij Oudaen

Oudaen Witbier is gebrouwen volgens klassiek Belgisch recept, dus met koriander en curacaoschil. Dit is een lekkere frisse dorstlesser, die het best smaakt op een zonovergoten terras.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Oudaen Dubbel

Brouwerij Oudaen

Oudaen Dubbel is een dubbel die stevig gehopt is. Je proeft duidelijke tonen van karamel, drop en laurier. De hop geeft bitterheid en een bite, die in toom wordt gehouden door de karamelaroma's uit de geroosterde mout.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,7

Oudaen IPA

Brouwerij Oudaen

Oudaen IPA is een fris en fruitig bier gebrouwen met diverse Amerikaanse hopsoorten. Het is vooral de hop die de fruitige aroma's geeft en de juiste bite aan dit smaakvolle Utrechtse bier geeft.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter