Brouwerij Groninger

Brouwerij Groninger, oftewel Craft Brewery Groninger, is in 2015 opgericht. Het team bestaat uit zes heren en één dame. Brouwers in dit team zijn Marco Attema, Sander Jochems en brouwmeester Jan Tijs Sijbring. De brouwmeester benadert het bier op een wetenschappelijke manier, kent de historie van bier en de origine van recepten. Binnen Groninger noemt men hem zelfs de Bierprofessor. Nadat de brouwers jarenlang samen hebben gebrouwen bij het Biergilde Groningen besloten ze hun hobby uit te breiden door zelf deze brouwerij te starten.

Bij het team hoort ook een Groninger boer. Hero Havenga de Poel is mede eigenaar van akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen. Aan de Groninger Waddenkust worden hier met veel zorg en aandacht eerlijke producten geteeld; zoals spelt, bieslookpollen, pootaardappelen, witte aalbes, appels et cetera. Dit allemaal op biologisch wijze, samen met de natuur. Daar komt dan ook de spelt, hop en vlierbloesem waar mee gebrouwen wordt vandaan.

De wolf staat symbool voor Brouwerij Groninger. Een krachtig, sociaal dier met sterk ontwikkelde zintuigen en altijd bezig om nieuwe terreinen te verkennen. Zo voelen de 9 oprichters van Brouwerij Groninger zich dan ook! Maak kennis met de bieren van Craft Brewery Groninger.

Onze topbieren

8,0

Groninger Sweet Stout

Brouwerij Groninger

Groninger Sweet Stout is gebrouwen met geroosterde gerst en mout. Het resultaat is een stout met een duidelijk geroosterde smaak, bitterheid, cacao, koffie en chocolade. Deze Sweet Stout is fluweel zacht zonder rafelrandjes.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

Groninger Oktoberfest

Brouwerij Groninger

Brouwerij Groninger Oktoberfest is een lekker soepel en smaakvol bier. Het is een amberkleurig bier met licht zoete smaken van toast. Dankzij het gebruik van drie verschillende hopsoorten heeft dit bier een zeer elegante bitterheid. Een soepel bier dat ook buiten de maand oktober de dorst lest.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Groninger Spelt Pale Ale

Brouwerij Groninger

Groninger Spelt Pale Ale is gebrouwen met biologisch spelt. Dit bovengistende bier van 5% heeft het karakter van een ondergister. Het bier is goed gehopt met als resultaat wat frisse citrusgeuren. Een heerlijke doordrinker en een prima smaakvol alternatief voor een pilsje.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Groninger Oerspelt Weizen

Brouwerij Groninger

Groninger Oerspelt Weizen bevat 30% ogemoute spelt. Dit zorgt voor een frisse smaak. Deze Weizen heeft frisheid en is fruitig zoals je van een Weizen mag verwachten.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Groninger American Pale Ale

Brouwerij Groninger

Groninger American Pale Ale zit boordevol verschillende Amerikaanse hopsoorten. Deze geven karakter aan dit bier met toch een behoorlijk alcoholpercentage van 8. Het heldere goudgele bier wordt gekenmerkt door de kruidige tonen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Groninger Bierdiner bij jou thuis

Corona gooit roet in het eten van het Bierdiner Groningen. Gelukkig heeft de organisatie een creatieve oplossing gevonden!

Verder lezen

Nog even geduld voor je een biertje kunt pakken in Groninger foodhal Merckt

Groningen krijgt een foodhal in hartje centrum. Natuurlijk met een bierbrouwerij en distilleerderij.

Verder lezen

Brouwerij Groninger stopt ermee!

Brouwerij Groninger stopt ermee. Het team achter de brouwerij kiest voor een vaste baan in plaats van ondernemerschap.

Verder lezen