Brouwerij Groninger

Brouwerij Groninger, oftewel Craft Brewery Groninger, is in 2015 opgericht. Het team bestaat uit zes heren en één dame. Brouwers in dit team zijn Marco Attema, Sander Jochems en brouwmeester Jan Tijs Sijbring. De brouwmeester benadert het bier op een wetenschappelijke manier, kent de historie van bier en de origine van recepten. Binnen Groninger noemt men hem zelfs de Bierprofessor. Nadat de brouwers jarenlang samen hebben gebrouwen bij het Biergilde Groningen besloten ze hun hobby uit te breiden door zelf deze brouwerij te starten.

Bij het team hoort ook een Groninger boer. Hero Havenga de Poel is mede eigenaar van akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen. Aan de Groninger Waddenkust worden hier met veel zorg en aandacht eerlijke producten geteeld; zoals spelt, bieslookpollen, pootaardappelen, witte aalbes, appels et cetera. Dit allemaal op biologisch wijze, samen met de natuur. Daar komt dan ook de spelt, hop en vlierbloesem waar mee gebrouwen wordt vandaan.

De wolf staat symbool voor Brouwerij Groninger. Een krachtig, sociaal dier met sterk ontwikkelde zintuigen en altijd bezig om nieuwe terreinen te verkennen. Zo voelen de 9 oprichters van Brouwerij Groninger zich dan ook! Maak kennis met de bieren van Craft Brewery Groninger.

Bieren (5)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket