Brouwerij Bolschout

Brouwerij Bolschout in 2014 opgericht. De brouwerij is gevestigd in Almere en wil een volwaardig streekbiermerk worden. Met bieren zoals Belga, Hopvol, Blom, Ster en een Urtyp in het assortiment moet dat wel lukken.

De brouwerij heeft sinds 2017 een (eigen) dubbele brouwinstallatie van elk 600 liter waarmee zij per 12 hectoliter per brouwdag kunnen brouwen. Brouwmeester Sam de Bolle werkt zich in het zweet om de bieren precies zo te brouwen als hij in zijn hoofd heeft. In 2014 zette hij een brouwlab op om mooie brouwrecepten te ontwikkelen. Zijn overbuurman Henk Schoute wist hij te besmetten met zijn enthousiasme over het bierbrouwen en zo werd de naam ‘Bolschout’ geboren.

Onze topbieren

9,2

Bolschout Blond

Brouwerij Bolschout

Blond van brouwerij Bolschout is een Blond bier dat gebrouwen is met 3 granen. Het bier van gerstemout, tarwe en haver heeft een zachte moutige smaak. Deze Blond is niet gefilterd en dus wat troebel in zicht. Ook is het bier niet gepasteuriseerd wat de smaak ten goede is gekomen!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Bolschout Ster

Brouwerij Bolschout

Ster van brouwerij Bolschout is een winters Bockbier. Dit seizoensbier is bedoeld voor het najaar en de winter om je van binnenuit te verwarmen. Deze Winterbock met speculaaskruiden, gebrande kandij en wat rookmout past mooi in de gezellige feestmaanden!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Bolschout Blom

Brouwerij Bolschout

Blom van brouwerij Bolschout is een Tarwebier. Dit seizoensbier is bedoeld voor het voorjaar en zomer en is te verkrijgen vanaf het moment dat de bloesem weer gaat bloeien. Het is dan ook een Tarwebier met aroma's van bloesem. Het bier is ietwat hoppig maar vooral erg fris, heerlijk voor op een zonnig terras!

Tarwebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Bolschout Hopvol

Brouwerij Bolschout

Hopvol van brouwerij Bolschout is een India Pale Ale. Deze IPA heeft een mooi bittertje, precies zoals je verwacht van deze biersoort. Hopvol is smakelijk als aperitief of gewoon lekker verfrissend op het terras! Dit amberkleurige bier krijgt zijn smaak en aroma van de gebruikte Amerikaanse hoppen.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bolschout Urtyp

Brouwerij Bolschout

Urtyp van brouwerij Bolschout is een oertype Pilsener. Dit bier is ondergistend en gebrouwen naar Tsjechische traditie. Deze Pilsener is iets bitterder dan we gewend zijn, maar dat maakt het soepele bier ook net wat smaakvoller.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Bolschout Belga

Brouwerij Bolschout

Belga van Brouwerij Bolschout is een typische Spéciale Belge, Belgian Ale. Dit amberkleurige bier van hoge gisting krijgt zijn smaak van de gebruikte gebrande mouten. Dit zorgt voor een karamelachtige smaak en aroma. Spéciale Belge was het nationale bier van België voordat pils populair werd.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25