Brouwerij Berne Abdijbier

Berne Abdijbier is het enige Nederlandse Norbertijnen bier van de oudste, nog bestaande abdij van Nederland; Abdij van Berne. De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Daarmee is deze abdij dus de oudste nog bestaande orde van Nederland gelegen in de Heeswijkse bossen. Sinds de beginjaren werd hier al bier gebrouwen en bij de huidige abdij te Heeswijk was vanaf 1634 ook een heus brouwhuis gevestigd.

In de archieven van Abdij van Berne zijn diverse gegevens die aantonen dat er in het oude Berne bij Heusden al in 1532 een brouwerij en brouwer was, genaamd Claes Berensen. Dit brouwhuis bestaat inmiddels niet meer maar er wordt sinds 2015 nieuw leven in het bier van de Abdij van Berne geblazen. Volgens oud recept wordt er bij een brouwerij in een bevriende abdij in België op beperkte schaal weer bier gebrouwen. De opbrengst komt ten goede aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne.

Onze topbieren

8,8

Berne Vatgerijpte Abt Generaal 2020

Berne Abdijbier

Berne Vatgerijpte Abt Generaal 2020 is een Quadrupel. Een donker en rijk bier met een alcoholpercentage van 10,5%.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Berne Abt-generaal Quadrupel

Berne Abdijbier

Abt-generaal Quadrupel is het vijfde, en vooralsnog laatste, bier dat door Berne Abdijbier op de markt wordt gebracht. Deze Quadrupel is vol van smaak en maakt het rijtje abdijbieren van deze Nederlande abdij compleet.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Berne Vatgerijpte Abt Generaal 2021

Berne Abdijbier

Berne Vatgerijpte Abt Generaal 2021 is een Quadrupel. Vatgerijpt op vaten van Rum Barbados en Islay Single Malt Whisky Laphroaig.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Berne Norbertijn Blond

Berne Abdijbier

Berne Norbertijn Blond is een bovengistend bier met een verfrissend, licht kruidig karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Berne Abt Tripel

Berne Abdijbier

Berne Abt Tripel werd gelanceerd in september 2016. Het is een krachtig bier, zoet met een bitter karakter.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Berne Prior Dubbel

Berne Abdijbier

Berne Prior Dubbel is een bruinkleurig bier met zoete tonen en een karamelachtige smaak. Warme kruidige tonen geven dit abdijbier extra diepgang.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Berne Witheren Wit

Berne Abdijbier

Witheren Wit van Berne Abdijbier is een fris Witbier. Het bier is gebrouwen met tarwemout en gerstemout, en heeft een licht bittertje gekregen van de toegevoegde hoppen. Hergisting op fles bij dit Witbier en in de zomermaanden heerlijk te drinken op het terras of in de tuin.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Berne Sint Norbertus

Berne Abdijbier

Berne Sint Norbertus is een Jubileumbier ter gelegenheid van het 9e eeuwfeest van de Orde van Norbertijnen. Magnumfles van 1,5 liter in een oplage van 900 genummerde flessen.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Norbertijnen presenteren Glossy en Jubileumbier

Eerste Pinksterdag wordt het eerste exemplaar van een speciale editie van 'Klooster' overhandigd aan Hella van der Wijst.

Verder lezen